Magická elixír z ořechů

K receptu

Jednoho dne jsme jeli na Zakarpatí, do města Užhorod. Jak nás tam přijali! Jací jsou tam úžasní lidé! A poté, co jsme u babičky Karoliny Michajlovny snědli fazolovou polévku s domácí klobásou, kukuřičnou kaši se sýrem, zelí a knedlíky s marmeládou a zalili to tímto sladkým, ale dost seriózním likérem, jsme se úplně rozhodli tam zůstat. Ale všechno je hotovo, všechno je hotovo…

Složitost: snadno Kalorie: 161,24 kcal/porce porce: 1 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 1,01 g/3,31 g/2,96PitíINGREDIENCE NA 1 PORCIZačněte vařit 1 měsíc předem1 láhev dobré vodky (0,5 l) 50 g nezralých vlašských ořechů 1 malý citron 1 malá pomerančová hrst tmavých velkých rozinek Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Ořechy zpracujte tak, jak je popsáno v receptu Walnut Jam. Rozinky důkladně propláchněte. Pomeranč a citron omyjte kartáčkem. Z citronu a pomeranče nakrájejte 2/3 kůry spolu s částí dužiny. Do skleněné nádoby vložte rozinky, zpracované celé ořechy a citrusové kůry a zalijte vodkou. Nechte 1 měsíc. Tinkturu můžeme podávat vychlazenou.

MIMOCHODEM

Pokud nemůžete získat nezralé ořechy, můžete je nahradit zralými, ale ne všechny. Nasekejte 10-12 čerstvých ořechů, odstraňte jádra a odstraňte blány. Tato jádra a mezistěny nahraďte v receptu celými ořechy. Tinktura bude méně aromatická a ne tak tmavá, ale přesto velmi chutná.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika