K receptu
Pro tento druh medu je nejlepší používat odrůdy s ovocným a bobulovým aromatem. V závislosti na vaší toleranci ke kořeněným jídlům můžete vzít jakoukoli odrůdu Habanero, úroveň pikantnosti je 300 000–400 000 SHU – jsou cenově nejdostupnější. Pro fanoušky extrémních sportů – Bhut Jolokia, 7 POT a další „milionáři“. Pikantní med jezte jako sousto k čaji, přidejte ho do svařeného vína a zahřívacích koktejlů místo cukru.
Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 10 min Přidat. čas: 168 hodMořeníPrázdnýOmáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI1–6 lusků feferonky 200 g květového medu Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Papriku spolu se semínky nakrájíme na tenké proužky a dáme do sklenice s medem. Po několika hodinách bude med na povrchu tekutý a průhledný.
Krok 2
Míchejte med a pepř několikrát denně po dobu jednoho týdne. Po týdnu med velmi provoní a chytne horkost z papriky. Pepř lze použít při vaření, nebo jej můžete nechat ve sklenici. Tento med lze skladovat při pokojové teplotě několik měsíců.