Site icon Wellness Way Česká republika

Okouzlující salát s výrazným zeleným dresinkem z kouzelné zakysané smetany

K receptu

K tomuto salátu by se hodila sázená vejce: velké (30×40 cm) kousky fólie uprostřed namažte máslem, vložte do mísy, vejce po jednom rozklepejte na fólii, přidejte sůl, okraje fólie přitiskněte k sobě a kroutit, vypouštět vzduch. Zakroucenou část svažte uzlem. Vejce vařte ve vroucí vodě ve filmu po dobu 4–5 minut. Umístěte přímo na salát.

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 25 minSalátINGREDIENCE NA 4 porce8 malých křupavých okurek 1 velký svazek ředkviček půl hlávky mladého zelí Borodino chlébNa tankování4–5 polévkových lžic. l. plnotučná zakysaná smetana 1 větší svazek rozmixovaných bylinek (petržel, cibulka, kopr, bazalka nebo estragon 1 lžíce aromatického slunečnicového oleje sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na dresink nadrobno nakrájíme zelí, osolíme, přidáme olej a ponorným mixérem rozmixujeme na pastu.

Krok 2

Smíchejte zelenou pastu se zakysanou smetanou a pepřem.

Krok 3

Okurky a ředkvičky nakrájíme na co nejtenčí plátky. Zelí nakrájíme nadrobno a vzniklé nudličky nakrájíme na kousky dlouhé 2–3 cm.

Krok 4

Okurky, ředkvičky a zelí smícháme se zálivkou, necháme 10-15 minut provařit, podáváme s chlebem Borodino.

Exit mobile version