Site icon Wellness Way Česká republika

Okurková zmrzlina: Exotický osvěžující zážitek, který probudí váš apetit

K receptu

Souhlasíte, okurková zmrzlina není nejčastější svačina v našich domácnostech. Zmrzlinu obecně nejsme zvyklí vnímat jako svačinu, čím dál více jako dezert nebo dětskou pochoutku. A je to úplně marné – zeleninová zmrzlina skvěle osvěží a povzbudí chuť k jídlu!

Složitost: snadno Kalorie: 162,74 kcal/porce porce: 6 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 3,55 g/14,41 g/5,41SnackVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ600 g mladých silných okurek 250 g měkkého smetanového sýra 1 malý citron 2–3 snítky tymiánu sůl čerstvě mletý černý pepřOdeslání:čerstvé ředkvičky 1–2 malé okurky Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Okurky oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme na 1,5–2 hodiny do mrazáku zmražené okurky vložíme do mixéru, přidáme studený smetanový sýr, citronovou šťávu, sůl a pepř.

Krok 2

Vzniklou směs dejte do cukrářského sáčku s tvarovanou špičkou a plňte malé skleničky. Dochutíme pepřem a ozdobíme lístky tymiánu. Zmrzlinu podávejte s na tenké plátky nakrájenými ředkvičkami a okurkami Tip na lahůdky Smetanový sýr v této zmrzlině lze nahradit ricottou, mascarpone nebo i čerstvým kozím sýrem. Zmrzlina získá jemnější texturu, pokud okurky, i ty nejmenší, ostrou lžičkou zcela zbavíte semínek.

Exit mobile version