Omáčka Tkemal: Chuť, která okouzlí

K receptu

Pokud je na stole před vámi kouřící kus smaženého masa, co může být lepšího než láhev tkemali vedle něj? Co dodat – hodí se k rybám, sýrům, zelenině… Jak na letní den, tak na zimní večer, v Rusku, Americe, Francii nebo Gruzii… Univerzální, zbožňovaná omáčka.

Složitost: snadno Kalorie: 45,68 kcal/porce porce: 1 Vaření: 1 hodina 30 minut Použitý: 0,27 g/0,23 g/10,54Omáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIkoriandr – 1 snítka suchého vyzrálého kopru – 1 snítka utskho-suneli – 0,5 lžičky mletého koriandru – 0,5 lžičky pálivé chilli papričky – 1-2 ks bylinky ombalo nebo máty – malý svazek soli – 1 polévková lžíce. l nezralá švestka tkemali – 2 kg česneku – 5-6 stroužků čerstvé bylinky (koriandr, petržel, reikhan, kopr) – podle chuti Tabulka vah a mír. RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Švestky dejte do hrnce a zalijte studenou vodou, aby byly pokryty. Do vody vložte suché snítky kopru a koriandru. Na středním plameni přiveďte k varu, vložte do síta a dužinu sceďte do hrnce se silným dnem. Pokud nejsou švestky moc kyselé, vývar si uschovejte.

Krok 2

Do vzniklé hmoty přidáme směs drceného koření. Necháme 1 hodinu louhovat. Přidejte nasekané čerstvé bylinky a drcené chilli (volitelně).

Krok 3

Dáme na mírný oheň a za stálého míchání a postupného přidávání vody (nebo švestkového odvaru) omáčku uvaříme do konzistence zakysané smetany. Ochlaďte a poté nalijte do sterilizovaných lahví. Pevně ​​uzavřete víko. Skladujte na chladném místě.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Tip na potraviny Červené tkemali se vaří téměř stejným způsobem, ale je vyrobeno ze zralých švestek. Pokud chcete sladší omáčku, nahraďte čtvrtinu kyselých švestek sladkou odrůdou, jako jsou sušené švestky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika