K receptu
Okurkovo-limetková limonáda s tóny citronové trávy nepochybně uhasí vaši žízeň v horkém letním počasí, ale i v zimě vás při vydatném a dlouhém obědě či večeři potěší nevšední svěží chutí. V chladném počasí do něj můžete přidat méně ledu, i když po ohnivém tanci to nebude zbytečné.
Složitost: snadno porce: 500 Vaření: 15 min Přidat. čas: 30 minPitíINGREDIENCE NA 500 PORCÍ180 g cukru 4 střední okurky 2 stonky citronové trávy 4 limetky a čerstvá máta k podávání Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
V hrnci zahřejeme cukr s 500 ml pitné vody a za míchání necháme rozpustit. Ochladit.
Krok 2
Okurky a spodních 8–10 cm stonků citronové trávy nakrájejte nahrubo. Rozdrťte je v mixéru, přidejte limetkovou šťávu a sirup.
Krok 3
Vzniklou hmotu přecedíme přes jemné sítko, vymačkáme lžící.
Krok 4
Nalijte limonádu do džbánu, přidejte led a lístky máty. Sloužit.