Osvěžující tabbouleh: exploze chutí s rajčaty a křupavými okurkami

K receptu

Tabbouleh je jedním z nejoblíbenějších orientálních občerstvení. Jeho základem je bulgur a petržel nebo koriandr. Proto je třeba při vaření věnovat těmto přísadám zvláštní pozornost. Zelení by mělo být šťavnaté a aromatické a bulgur by měl mít správnou konzistenci (ne převařený). V mnoha restauracích najdete tabbouleh s kuskusem, ale za autentický je považován pokrm s bulgurem. Takto se tabbouleh připravuje v restauraci Bar&Grill 15/17.

Složitost: snadno Kalorie: 261,36 kcal/porce porce: 2 Vaření: 30 min Použitý: 4,77 g/17,11 g/18,86Dušení, chřadnutíArabská kuchyněvýchodní kuchyněVečeřeVečeřeSnackHlavní chodVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyINGREDIENCE NA 2 PORCEčerstvé okurky – 100 g Baku rajčata – 100 g koriandr – 50 lístků máty – 2 gbulgur – 50 olivový olej – 2 polévkové lžíce. l.sůl podle chuti citron podle chuti pepř podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Baku rajčata také nakrájejte na kostičky.

Krok 2

Připravte si zeleninu. Koriandr nasekáme nadrobno. Listy máty odstraňte ze stonku a nakrájejte na malé kousky.

Krok 3

Bulgur dejte do nádoby a přilévejte horkou vodu maximálně 10 minut (z cereálií by se neměla stát kaše). V

Krok 4

Vodu slijeme, přidáme olivový olej a důkladně promícháme. Bulgur necháme pár minut vychladnout a přidáme k zelenině. Vše znovu promícháme s přidáním olivového oleje, soli a pepře. Při podávání přidáme citronovou šťávu.

MIMOCHODEM

Recept poskytl Vladimir Bogozhavets, značkový šéfkuchař restaurace 15/17Bar&Grill.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika