K receptu
Tabbouleh je jedním z nejoblíbenějších orientálních občerstvení. Jeho základem je bulgur a petržel nebo koriandr. Proto je třeba při vaření věnovat těmto přísadám zvláštní pozornost. Zelení by mělo být šťavnaté a aromatické a bulgur by měl mít správnou konzistenci (ne převařený). V mnoha restauracích najdete tabbouleh s kuskusem, ale za autentický je považován pokrm s bulgurem. Takto se tabbouleh připravuje v restauraci Bar&Grill 15/17.
Složitost: snadno Kalorie: 261,36 kcal/porce porce: 2 Vaření: 30 min Použitý: 4,77 g/17,11 g/18,86Dušení, chřadnutíArabská kuchyněvýchodní kuchyněVečeřeVečeřeSnackHlavní chodVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyINGREDIENCE NA 2 PORCEčerstvé okurky – 100 g Baku rajčata – 100 g koriandr – 50 lístků máty – 2 gbulgur – 50 olivový olej – 2 polévkové lžíce. l.sůl podle chuti citron podle chuti pepř podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Baku rajčata také nakrájejte na kostičky.
Krok 2
Připravte si zeleninu. Koriandr nasekáme nadrobno. Listy máty odstraňte ze stonku a nakrájejte na malé kousky.
Krok 3
Bulgur dejte do nádoby a přilévejte horkou vodu maximálně 10 minut (z cereálií by se neměla stát kaše). V
Krok 4
Vodu slijeme, přidáme olivový olej a důkladně promícháme. Bulgur necháme pár minut vychladnout a přidáme k zelenině. Vše znovu promícháme s přidáním olivového oleje, soli a pepře. Při podávání přidáme citronovou šťávu.
MIMOCHODEM
Recept poskytl Vladimir Bogozhavets, značkový šéfkuchař restaurace 15/17Bar&Grill.