K receptu
Zelenina dušená na pánvi je úplně jednoduché jídlo na přípravu. Nakrájela jsem kousky, kolečka, tyčinky, hodila do žáruvzdorné mísy, zalila olejem a nechala v klidu vařit. Ale nehledáme jednoduché způsoby: chceme nejen chutné, ale krásné a neobvyklé. Vše proto nakrájíme na dokonalá kolečka, vyskládáme do rovnoměrných vrstev a pak dusíme jako obvykle. Lifehacks: vyberte si velmi šťavnatá rajčata, pak nebudete potřebovat další tekutinu, vodu ani vývar. Mrkev nakrájíme na velmi tenké plátky, jinak zůstane tvrdá. Zkontrolujte připravenost pokrmu kontrolou brambor. Neomezujte se v doprovodných surovinách: aromatické koření a bylinky k podávání jsou vítány. Dušenou krásku podávejte samostatně nebo jako přílohu.
Složitost: snadno Kalorie: 115,52 kcal/porce porce: 4 Vaření: 40 min Použitý: 2,35 g/6,02 g/13,16Hlavní chodDětské menuINGREDIENCE NA 4 porce5–6 rajčat 3–4 brambory 1 lilek 1 paprika 1 mrkev 2 polévkové lžíce. l. olivový olej sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Veškerou zeleninu kromě mrkve nakrájejte na kolečka o tloušťce přibližně 0,5 cm (můžete použít půlkolečka). Mrkev nakrájejte na velmi tenké plátky, jinak zůstane tuhá.
Krok 2
Zeleninu položte na pánev v hustých vrstvách a do každé přidejte trochu soli. Do první vrstvy položte cibuli, poté polovinu rajčat. Na nich je mrkev, na mrkvi jsou brambory. Další je vrstva lilku. Poté papriky a druhá vrstva rajčat.
Krok 3
Zeleninu pokapejte olivovým olejem. Pokud rajčata nejsou šťavnatá, můžete do pánve nalít trochu vody.
Krok 4
Zakryjte pánev poklicí. Jakmile se zelenina rozvaří, snižte plamen a vařte do měkka, 20–30 minut.
Krok 5
Zkontrolujte, zda jsou brambory propečené. Pokud je měkký, pokrm je hotový. Podávejte s lahodným chlebem.
UŽITEČNÉ RADY
Zeleninu lze zapéct i v troubě.
MIMOCHODEM
Na 100 g: bílkoviny 1,39 g (2,21 % denní hodnoty) • tuky 2,80 g (4,00 %) • sacharidy 9,77 g (3,20 %) • kcal 66,59 (3,17 %) • sodík 154,64 mg (22,09 %) • cukry celkem 2,95 g 9,83 %) • EFA 0,39 g (1,70 %) • vláknina 2,26 g (11,30 %)