K receptu
Panzanella je staré toskánské jídlo vyrobené z prošlého chleba, rajčat a olivového oleje. Jak asi tušíte, nejdůležitější věcí v tomto pokrmu je chutný a aromatický olej a zralá sladká rajčata. Postupem času se panzanella stala oblíbeným pokrmem pro experimentování. Také jsme se rozhodli vydržet a připravili si salát z grilované zeleniny. Výsledek se nám moc líbil.
Složitost: průměrný Kalorie: 514,21 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Použitý: 12,18 g/37,11 g/28,86Gril/BBQVečeřeVečeřeSalátINGREDIENCE NA 4 porce4 plátky křupavého bílého chleba s pevnou střídkou 2 sladké červené papriky 2 sladké žluté papriky 2 cukety 1 dlouhá okurka 250 g cherry rajčat 2/3 šálku oliv 5 snítek máty 5 snítek bazalky 120 g fety 1/3 polévkové lžíce. olivový olej + extra na natírání zeleniny 1/4 šálku balzamikového octa Čerstvě mletý černý pepř Sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Cuketu nakrájejte na kolečka silná 5-6 mm. Papriku rozkrojte napůl, odstraňte stopky, semínka a blány. Papriku nakrájejte na velké kousky.
Krok 2
Předehřejte grilovací pánev. Cuketu, papriku a chléb potřete olejem pomocí štětce, trochu osolte, opepřete a opékejte, dokud se na obou stranách neobjeví zlatohnědé proužky. Zeleninu a chléb přendejte na talíř a ochlaďte. Plátky cukety nakrájejte na poloviny a papriky a chleba na středně velké kousky.
Krok 3
Olivy rozdrťte a odstraňte pecky. Olivy rozkrojte napůl.
Krok 4
Okurku rozkrojte napůl, v případě potřeby odstraňte semínka a nakrájejte na silné plátky. Cherry rajčata nakrájejte na polovinu. Mátu a lístky bazalky nakrájíme na tenké plátky.
Krok 5
Smíchejte olej a ocet a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Všechny ingredience na salát dejte do salátové mísy a přelijte dresinkem. Necháme asi 15 minut odležet a pak salát poklademe rozdrobenou fetou.
MIMOCHODEM
Nejdůležitější v tomto pokrmu je chutný a aromatický olej a zralá sladká rajčata.