Site icon Wellness Way Česká republika

Přitažlivá grilovaná Panzanella

K receptu

Panzanella je staré toskánské jídlo vyrobené z prošlého chleba, rajčat a olivového oleje. Jak asi tušíte, nejdůležitější věcí v tomto pokrmu je chutný a aromatický olej a zralá sladká rajčata. Postupem času se panzanella stala oblíbeným pokrmem pro experimentování. Také jsme se rozhodli vydržet a připravili si salát z grilované zeleniny. Výsledek se nám moc líbil.

Složitost: průměrný Kalorie: 514,21 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Použitý: 12,18 g/37,11 g/28,86Gril/BBQVečeřeVečeřeSalátINGREDIENCE NA 4 porce4 plátky křupavého bílého chleba s pevnou střídkou 2 sladké červené papriky 2 sladké žluté papriky 2 cukety 1 dlouhá okurka 250 g cherry rajčat 2/3 šálku oliv 5 snítek máty 5 snítek bazalky 120 g fety 1/3 polévkové lžíce. olivový olej + extra na natírání zeleniny 1/4 šálku balzamikového octa Čerstvě mletý černý pepř Sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Cuketu nakrájejte na kolečka silná 5-6 mm. Papriku rozkrojte napůl, odstraňte stopky, semínka a blány. Papriku nakrájejte na velké kousky.

Krok 2

Předehřejte grilovací pánev. Cuketu, papriku a chléb potřete olejem pomocí štětce, trochu osolte, opepřete a opékejte, dokud se na obou stranách neobjeví zlatohnědé proužky. Zeleninu a chléb přendejte na talíř a ochlaďte. Plátky cukety nakrájejte na poloviny a papriky a chleba na středně velké kousky.

Krok 3

Olivy rozdrťte a odstraňte pecky. Olivy rozkrojte napůl.

Krok 4

Okurku rozkrojte napůl, v případě potřeby odstraňte semínka a nakrájejte na silné plátky. Cherry rajčata nakrájejte na polovinu. Mátu a lístky bazalky nakrájíme na tenké plátky.

Krok 5

Smíchejte olej a ocet a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Všechny ingredience na salát dejte do salátové mísy a přelijte dresinkem. Necháme asi 15 minut odležet a pak salát poklademe rozdrobenou fetou.

MIMOCHODEM

Nejdůležitější v tomto pokrmu je chutný a aromatický olej a zralá sladká rajčata.

Exit mobile version