K receptu
Pudink je pudink, který lze použít jako sladkou omáčku nebo použít jako součást jiného dezertu, jako je plnění tartaletek. Pudinek s rebarborou doporučujeme podávat s krutony, croissanty a houskami. Nebo ho můžete použít jako vrstvu na dort.
Složitost: snadno porce: 500 Vaření: 40 minMixérVařeníDezertPrázdnýVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 500 PORCÍ600 g rebarbory 1 velké vejce 200 g másla 4 polévkové lžíce. l. mouka 180 g jemného cukru 50 ml grenadiny, volitelně Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Nakrájejte rebarboru a rozmixujte ji v mixéru na pyré. Na pánev dejte jemné síto, vložte do něj protlak a vymačkejte protlak rukama a oddělte šťávu od dužiny (není potřeba).
Krok 2
Do 250 ml šťávy přidejte vejce, na kostičky nakrájené máslo, mouku a cukr (zbytek šťávy si nechte). Dejte na nejnižší oheň a za stálého míchání směs vařte, dokud se nestane hustou zakysanou smetanou.
Krok 3
Když krém lehce vychladne, propasírujte jej přes sítko, aby byl zcela hladký.
Krok 4
Přidejte zbývající rebarborovou šťávu a grenadinu (pokud ji používáte, rozjasní barvu krému). Důkladně promíchejte, zcela vychladněte a vložte do sklenic.
MIMOCHODEM
Krém lze uchovávat v chladničce po dobu jednoho týdne.