Rajčatový sen: Bílá ryba obklopená olivami

K receptu

Bílé mořské ryby a hustá rajčatová omáčka s bylinkami, smaženou zeleninou a olivami jsou tou nejstředomořštější kombinací. A krásné a zdravé jídlo a chuť je všech pět hvězdiček! Pokud máte přístup k čerstvé bazalce nebo estragonu, určitě je přidejte do omáčky a při podávání ozdobte talíře. A nezapomeňte podávat hustý chléb, který dobře saje tekutinu, aby si do něj každý mohl po dokončení ryby namáčet omáčku.

Složitost: snadno Kalorie: 780,46 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina 15 minut Použitý: 48,15 g/42,23 g/39,08Hlavní chodINGREDIENCE NA 4 porce1 kg bílé rybí steaky s kostí s kůží nebo 800 g filé s kůží 1 konzerva (800 g) rajčata ve vlastní šťávě 1 konzerva (400 g) olivy s peckou nebo bez pecky 4–6 řapíkatého celeru (300 g) 2 velké cibule (400 g) 8 stroužků česneku (40 g) 40 ml rostlinného oleje 40 g másla 1 polévková lžíce. l. suché provensálské nebo italské bylinky čerstvě mletý černý pepř sůl „venkovský“ kváskový chléb k podávání Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Zkontrolujte, zda na kůži ryby nezůstaly nějaké šupiny. Rybu ze všech stran osolte, opepřete a nechte 10-15 minut ležet pod fólií.

Krok 2

Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Celer důkladně opláchněte, abyste odstranili písek, nakrájejte na kostky 5 mm.

Krok 3

V hlubokém litinovém hrnci nebo hrnci se silným dnem zahřejte rostlinný olej a máslo, přidejte připravenou zeleninu a smažte na vysoké teplotě za míchání po dobu 5 minut.

Krok 4

Do litiny přidejte suché bylinky, sůl a pepř, promíchejte. Po 30 sec. zalijeme asi polovinou rajčatové šťávy z plechovky rajčat. Do nádoby vložte mixér, rajčata rozdrťte na kaši a přidejte do litiny spolu se 150 ml studené vody. Přiveďte k varu, vařte bez pokličky na středním plameni za míchání 15 minut.

Krok 5

Rybu ponořte do rajčatové omáčky spolu s olivami (pokud chcete, pecky lze odstranit lehkým rozdrcením každé olivy plochou čepelí nože).

Krok 6

Rybu vařte v rajčatové omáčce 12–20 minut v závislosti na tloušťce filé nebo steaku. Nechte poklici, dokud omáčka nezhoustne. Rybu podávejte horkou, s chlebem opečeným v toustovači nebo na pánvi.

MIMOCHODEM

Pokud jste si zakoupili mražené steaky nebo filety na malé kousky, nemusíte je na vaření rozmrazovat – stačí je dát zmražené do horké omáčky. Když je ryba prohřátá, dochuťte solí a pepřem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika