Site icon Wellness Way Česká republika

Rajský kastrol s masem a bramborami: potěšení pro vaše chuťové buňky

K receptu

Chutný a uspokojivý kastrol z brambor a mletého masa v jemné náplni z tvarohu a smetany. Toto jídlo lze připravit na sváteční stůl nebo na rodinný oběd o víkendech.

Složitost: snadno porce: 6 Vaření: 1 hodina 40 minutTroubaPečeníVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyINGREDIENCE NA 6 PORCÍbrambory 5 – 6 ks mleté ​​vepřové maso 700 ks pohanka rajčata 2 – 3 ks olivový olej 4 lžičky čerstvě mletý černý pepř 1 špetka soli podle chuti: smetana 10 % 200 ml tvaroh 220 vajec 2 ks sušené italské bylinky 2 špetka čerstvě mletého černého pepře 1 špetka soli podle chuti máslo na plíseň 10 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Brambory oloupejte a omyjte. Vařte do poloviny vařené v osolené vodě. Vodu slijte a brambory ochlaďte.

Krok 2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Smažte cibuli na 3 polévkové lžíce. l. olivový olej do zlatohněda.

Krok 3

Do pánve přidejte mleté ​​maso. Pokračujte ve smažení, dokud se barva nezmění, neustále míchejte a případné hrudky rozbijte špachtlí.

Krok 4

Přidejte sůl, pepř, sušené italské bylinky, promíchejte, ochlaďte na pokojovou teplotu.

Krok 5

Formu vymažte kouskem másla. Brambory nakrájíme na kolečka a dáme do formy.

Krok 6

Na náplň kombinujte smetanu, tvaroh, vejce, sůl, pepř, italské bylinky. Šlehejte do hladka.

Krok 7

Polovinu náplně nalijeme do formy s bramborami.

Krok 8

Do pánve vložíme mleté ​​maso opečené s cibulí. Přidejte zbývající náplň do formy.

Krok 9

Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka.

Krok 10

Vložte plátky rajčat do pánve. Pokapejte je zbylým olivovým olejem a posypte italskými bylinkami. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 180 °C na 30–35 minut.

Krok 11

Hotový kastrol vyjměte z trouby a mírně vychladněte. Podávejte ke stolu.

Krok 12

Kastrol nakrájíme na porce, ozdobíme bylinkami. Dobrou chuť!

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Koření a dochucovadla můžete použít dle libosti.

UŽITEČNÉ RADY

Vhodné je jakékoliv mleté ​​maso, ať už z jednoho druhu masa, nebo mixované.

Exit mobile version