Rolkařský salát plný jarních chutí

K receptu

Určitě jste už slyšeli o vietnamských jarních závitcích – tenkých rýžových palačinkách plněných zeleninou, bylinkami, krevetami a nudlemi. A pokud jste je ještě nevyzkoušeli, s výmluvou, že si nemůžete koupit rýžové palačinky, je čas udělat salát ze stejných surovin.

Složitost: průměrný Kalorie: 682,86 kcal/porce porce: 2 Vaření: 30 min Použitý: 37,08 g/30,75 g/47,82VečeřeVečeřeHlavní chodSalátINGREDIENCE NA 2 PORCE250 g velkých krevet 100 g rýžových nudlí 2 malé mrkve 1 střední okurka 6 snítek koriandru 3 zelené cibule polovina červené cibule 2 lžičky. sezamová sůlNa tankování3 cm kořen zázvoru 1 polévková lžíce. l. med 1/4 šálku limetkové šťávy 1/4 šálku vody 1/4 šálku rostlinného oleje 1 polévková lžíce. l. sůl z rýžového vinného octaPro tankování:čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a rozměrů RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

V hrnci dejte vařit vodu. Přidejte rýžové nudle a vařte 5 minut, dokud nebudou hotové. Sceďte v cedníku a poté propláchněte studenou vodou. Ochladit.

Krok 2

Oloupejte krevety z krunýře, odstraňte hlavu a ocas. Podél hřbetu nařízněte ostrým nožem a odstraňte tmavou žilku.

Krok 3

V hrnci dejte vařit vodu, přidejte sůl a vařte krevety do měkka, 2 minuty. Ochladit.

Krok 4

Na zálivku oloupejte zázvor a nastrouhejte ho na jemném struhadle. Smíchejte všechny ingredience na zálivku do sklenice se šroubovacím uzávěrem a dobře protřepejte.

Krok 5

Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky nebo nastrouháme na korejském struhadle na mrkev. Zelenou cibuli nakrájejte šikmo. Okurku podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Listy koriandru nakrájíme nahrubo. Červenou cibuli nakrájíme na tenké čtvrtkroužky. Vložte zeleninu a bylinky do mísy.

Krok 6

Do salátu přidáme rýžové nudle a krevety a pokapeme dresinkem. Salát rozdělte na talíře a posypte bílým a černým sezamem.

MIMOCHODEM

Z tohoto salátu můžete udělat pravé jarní závitky, stačí ho zabalit do rýžových placiček a zálivku podávat samostatně jako omáčku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika