Site icon Wellness Way Česká republika

Venkovský dům představuje: Předkrm z cuket a rajčat

K receptu

Tento recept na velmi chutnou svačinu se v naší rodině ujal lehkou rukou mé maminky. V létě vždy připravovala tento předkrm na dači. V horkém počasí mizely cukety a rajčata ze stolu rychleji než jakýkoli salát. Nyní, když se cuketa a rajčata dají koupit v obchodě po celý rok, připravuji toto jídlo bez ohledu na roční období. Dresing na rostlinném oleji z česneku, bylinek a octa dokonale marinuje rajčata a dodává smažené cuketě pikantnost.

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 20 minVečeřeVečeřeSnackINGREDIENCE NA 4 porcecuketa (mladá) 2 ks rajčata 4 ks česnek (stroužky) 3 ks koriandr (petržel) 1 lžička rostlinného oleje 4 polévkové lžíce mletá černá sůl pepř podle chuti Tabulka hmotností a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Rajčata a mladou cuketu omyjeme. Nakrájejte je na kolečka.

Krok 2

Na pánev nalijte trochu rostlinného oleje a na středním ohni opečte cuketu z obou stran. Cuketa by měla být pěkně opečená, ale uvnitř stále křupavá.

Krok 3

Do sekáčku nebo kuchyňského robotu naložte oloupaný česnek, nasekané bylinky, sůl, přidejte ocet a rostlinný olej. Šlehejte do hladka. Pokud nemáte sekáček, snadno se obejdete bez něj – všechny ingredience nasekejte najemno a promíchejte v misce. Nyní začneme jednoduše přenášet hrnky cukety s rajčaty, mazat je a (nebo) přelévat dresinkem.

Krok 4

Nádobu zakryjte fólií a dejte na 1-2 hodiny do lednice.

Krok 5

Cuketa s rajčaty, bylinkami a česnekem jsou hotové.

UŽITEČNÉ RADY

Aby bylo jídlo atraktivnější, zkuste si vybrat rajčata různých barev.

Exit mobile version