Zásoby ostrého domácího křenu připravené na zimní měsíce

K receptu

Příprava domácího křenu na zimu je samozřejmě činnost dobrá, ale ne bezproblémová. Víme z první ruky, co se stane lidem, kteří strouhají tento kořen… Podívaná není pro slabé povahy a není třeba říkat, jak se cítí samotní „kuchaři“. Jako bonus samozřejmě získají úplnou imunitu proti nachlazení po dobu nejméně šesti měsíců, protože všechny možné bakterie v těle jsou zabity. Pokud se vám nechce kýchat a plakat, umelte křen v uzavřeném mlýnku na maso. Ještě lepší je, když kořeny nejprve zamrazíte v mrazáku alespoň na šest hodin a poté klidně nastrouháte křen, protože v tomto případě bude proces naprosto „bez slz“.

Složitost: snadno Kalorie: 25,62 kcal/porce porce: 2 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 1,08 g/0,14 g/5,22Omáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCEčerstvé kořeny křenu – 1 kg cukru nebo medu – 2 polévkové lžíce. l. šťáva 1 citron sůl – 5 lžic pitné vody – 125 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si sklenice, ve kterých budete křen skladovat, a také víčka. Důkladně je omyjte, sterilizujte a nechte zcela uschnout na papírových utěrkách.

Krok 2

Připravte kořeny křenu. Odstraňte hrubou kůži pomocí nože a poté omyjte pod tekoucí vodou. Dužinu nakrájejte na plátky a protáhněte mlýnkem na maso.

Krok 3

Nastrouhaný křen přendejte do velké mísy. Přidejte cukr, citronovou šťávu a šťávu. Zalijte pitnou vodou a důkladně promíchejte. Vložte do předem připravených sklenic.

Krok 4

Sklenice s domácím křenem uzavřete víčkem a uložte na chladné a suché místo. Toto koření můžete podávat na stůl po 3-4 dnech.

UŽITEČNÉ RADY

Chcete, aby koření vypadalo na stole obzvlášť chutně? Nastrouhaný křen obarvíme šťávou z řepy. Pokud chcete chuť koření zjemnit, přidejte do něj smetanu s obsahem tuku 15 %.

MIMOCHODEM

Ředkvička Křen není sladší pouze v případě, že se do něj nepřidává cukr. Tak to klidně přidejte! Mnoho lidí sladí křen medem: díky tomu je chutnější.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika