Želé s vůní vína

K receptu

Na dětský stůl se toto želé moc nehodí. Málokteré dítě však jí sýry, které se obvykle dávají na sýrové talíře, ale právě toto želé se k sýrům a krekry hodí nejlépe. Z bílého vína je skvělé i vinné želé. Zvláště působivě vypadají vedle sýrového talíře dohromady – červené a bílé. Na přání jej můžete připravit z polosladkých, fortifikovaných nebo ovocných vín. V tomto případě snižte množství cukru podle chuti.

Složitost: průměrný Kalorie: 151,80 kcal/porce porce: 4 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 0,24 g/0,01 g/32,90Omáčka, dresinkINGREDIENCE NA 4 porce4 kuličky růžového pepřeZačněte vařit 2 hodiny před podáváním3,5 šálků červeného suchého vína a kůra z 1 citronu 1 lžička. želatina 4 hrášek z nového koření 4 hrnky speciální cukr na džem s pektinem Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Namočte želatinu ve 3 lžících. l. studenou vodou po dobu 25 minut. V hlubokém hrnci smíchejte lehce drcený pepř, víno, citronovou šťávu a kůru. Přiveďte k varu, odstraňte z ohně. Přidejte cukr, míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Znovu dejte na oheň a vařte 1 minutu. Po celou dobu želé mícháme a sbíráme pěnu. Odstraňte z ohně a nalijte namočenou želatinu. Intenzivně mícháme metličkou, dokud se želatina nerozpustí. Pomocí sterilizovaného sítka nalijte horké želé do horkých sterilizovaných sklenic, ponechte určitou vzdálenost od víčka. Pevně ​​uzavřete víko. Sterilizujte 5 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika