Site icon Wellness Way Česká republika

Barevná symfonie chutí: Frittata plná zeleniny

K receptu

Frittata se zeleninou je neobvyklá italská míchaná vejce, odtud její krásný název. Italové připravují tento typ omelety s různými náplněmi – klobásy, maso, sýr, houby, rajčata, bylinky. V některých regionech Itálie dokonce do pokrmu přidávají těstoviny. Abyste vše připravili správně a chutně, pamatujte na jednoduché pravidlo: frittata nesmí být tekutá ani při vaření, ani při podávání. K tomu by všechny produkty, zejména zelenina, neměly být šťavnaté. Než přidáte například rajčata, je potřeba z nich lehce vymačkat šťávu a nechat jen dužinu. Proces vaření je jednoduchý: nejprve orestujte tvrdé suroviny (brambory a žampiony), přidejte měkká cherry rajčata, poté špenát a až je téměř uvařený, vše zalijte vejci. Počkejte, až směs zhoustne. Podávejte horké.

Složitost: snadno Kalorie: 321,16 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Použitý: 9,70 g/25,96 g/11,17PraženíSnídaněVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánství: OvoVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 4 porce4 vejce 2 brambory 200 g cherry rajčat 200 g špenátu 4–5 žampionů 5 polévkových lžic. l. rostlinný olej sůl čerstvě mletý černý pepř tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li připravit zeleninovou frittatu, nakrájejte na tenké plátky brambory a houby. Cherry rajčata nakrájejte na polovinu. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte rostlinný olej a přidejte brambory a trochu osolte. Vařte na středním plameni přikryté 7 minut.

Krok 2

Přidejte houby do pánve, jemně promíchejte a vařte dalších 5 minut. Brambory a houby by měly být opečené. Přidejte rajčata a pokračujte ve vaření další 3 minuty.

Krok 3

Odstraňte tuhé stonky špenátu, přidejte listy k zelenině a prohřívejte 1 minutu. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a rozšleháme. Nalijte vejce do pánve a promíchejte. Vařte, dokud vejce neztuhnou, asi 5 minut. Frittata nakrájíme na porce a podáváme horké.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 4,73 g (7,51 % DV)

• tuky 12,31 g (17,59 %)

• sacharidy 7,69 g (2,52 %)

• 156,52 kcal (7,45 %)

• sodík 55,28 mg (7,90 %)

• celkový cukr 1,21 g (4,03 %)

• EFA 2,14 g (9,30 %)

• vláknina 1,70 g (8,50 %)

Exit mobile version