Cherry rajčatový koláč: Gurmánská pochoutka pro milovníky rajčat

K receptu

Chutný koláč se spoustou rajčat, ale zároveň křupavé těsto, které při vaření nezměkne!

Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 40 minTroubaPečeníPekárnaVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIcherry rajčata 500 chilli papričky 1 ks česnek 2 ks tymián 4 ks olivový olej 3 lžíce hrubé hořčice 3 lžíce zakysané smetany 100 g rajčatového protlaku 1 lžíce vajec 2 ks mouky 200 g másla 100 g tvrdého sýra 100 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Sýr nastrouháme na jemném struhadle, zašleháme 1 vejce a promícháme. Přidejte máslo a mouku a směs rozetřete, dokud nebude drobivá. Dejte na 30 minut do lednice.

Krok 2

Troubu předehřejte na 160°C. Rajčata omyjeme, osušíme a položíme na plech vyložený alobalem. Pečte 15 minut.

Krok 3

Z feferonky odstraňte semínka a dužinu nasekejte. Česnek protlačte lisem. Tymián rozdělte na listy. V misce smíchejte rajčata, feferonky, česnek, olivový olej a lístky tymiánu. Pečlivě promíchejte.

Krok 4

Těsto rozdělte do formy na pečení.

Krok 5

Těsto potřete hořčicí a přidejte rajčatovou náplň. Dochuťte solí a pepřem.

Krok 6

V malé nádobě rozšlehejte vejce se zakysanou smetanou a rajčatovou pastou. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 30 minut. Poté snižte teplotu na 160°C a pečte dalších 40 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: