K receptu
Chutný koláč se spoustou rajčat, ale zároveň křupavé těsto, které při vaření nezměkne!
Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 40 minTroubaPečeníPekárnaVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIcherry rajčata 500 chilli papričky 1 ks česnek 2 ks tymián 4 ks olivový olej 3 lžíce hrubé hořčice 3 lžíce zakysané smetany 100 g rajčatového protlaku 1 lžíce vajec 2 ks mouky 200 g másla 100 g tvrdého sýra 100 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Sýr nastrouháme na jemném struhadle, zašleháme 1 vejce a promícháme. Přidejte máslo a mouku a směs rozetřete, dokud nebude drobivá. Dejte na 30 minut do lednice.
Krok 2
Troubu předehřejte na 160°C. Rajčata omyjeme, osušíme a položíme na plech vyložený alobalem. Pečte 15 minut.
Krok 3
Z feferonky odstraňte semínka a dužinu nasekejte. Česnek protlačte lisem. Tymián rozdělte na listy. V misce smíchejte rajčata, feferonky, česnek, olivový olej a lístky tymiánu. Pečlivě promíchejte.
Krok 4
Těsto rozdělte do formy na pečení.
Krok 5
Těsto potřete hořčicí a přidejte rajčatovou náplň. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 6
V malé nádobě rozšlehejte vejce se zakysanou smetanou a rajčatovou pastou. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 30 minut. Poté snižte teplotu na 160°C a pečte dalších 40 minut.