Site icon Wellness Way Česká republika

Exkluzivní omeleta s brie sýrem a slaninou, podávaná se svěžím zeleninovým salátem

K receptu

Jemné, krémové francouzské brie je dobré samo o sobě, ale proč si s ním neudělat omeletu? A jako doprovod přidat slaninu a zeleninový salát. Výsledkem je neuvěřitelně výživná a chutná kompletní snídaně. Takový, jaký by měl být.

Složitost: snadno porce: 3 Vaření: 25 minTroubaPraženíPečeníSnídaněHlavní chodVegetariánstvíINGREDIENCE NA 3 PORCE6 vajec 100 g brie 2 polévkové lžíce. l. máslo 200 g plátky syrové uzené slaniny 1–2 polévkové lžíce. l. zakysaná smetana do 10 % tuku 3–4 stonky zelené cibuleNa salát:1 dlouhá salátová okurka 200 g vícebarevná cherry rajčata 1 lžička. Dijonská hořčice 1 polévková lžíce. l. olivový olej 1 lžička. červený vinný ocet sůl podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Máslo rozehřejte na nepřilnavé, žáruvzdorné pánvi na střední teplotu. Přidejte slaninu a opékejte, dokud nebude lehce křupavá. Slaninu osušte papírovými utěrkami a nakrájejte na snadno konzumovatelné kousky.

Krok 2

Smícháme slaninu, vejce, zakysanou smetanu, najemno nakrájenou zelenou cibulku. Vaječnou směs nalijte do pánve, kde jste opékali slaninu. Vařte na mírném ohni do poloviny vaření.

Krok 3

Brie nakrájíme na tenké plátky a dáme na omeletu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Vařte 5-6 minut. Vyjměte z trouby a mírně vychladněte.

Krok 4

Okurky nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na 2-4 díly. Promícháme a dochutíme našlehanou směsí hořčice, oleje a octa. Přidejte trochu soli.

Krok 5

Omeletu nakrájíme na kousky, dáme na talíře a podáváme teplou se salátem.

Exit mobile version