Exotická okroshka: Rybí dobrota s mušlemi z Dálného východu, okurkou a daikonem

K receptu

Rybí okroshka je pokrm s jemnou a jemnou chutí, který se musí podávat za studena. Nízkotučná smetana dokonale podtrhne sladkou chuť hřebenatky z Dálného východu a doprovod okurky a ředkve přináší příjemné vzpomínky na oblíbené letní jídlo.

Složitost: snadno porce: 2MixérMořeníVečeřeVečeřePolévkaVegetariánstvíRomantická večeřeINGREDIENCE NA 2 porceHřebenatka z Dálného východu – 250 čerstvých gogurtů – 80 kořenů celeru – 80 gdaikon – 80 gukrop – 80 g rostlinného oleje – 120 ml smetana 22% – 100 g květů chrpy – 5 gherringů – 25 gluck green ssiblet – 10 g.Na marinádu:vinný ocet – 20 ml cukr – 20 g sůl – 5 g voda – 100 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na nakládaný celer si připravíme marinádu: 100 ml vody, cukr, sůl a ocet přivedeme k varu, vsypeme na kostičky nakrájený celer, vychladíme.

Krok 2

Pro přípravu koprového oleje vyšlehejte olej a kopr v mixéru při vysoké rychlosti po dobu 12 minut.

Krok 3

Chcete-li připravit stuhy daikon, nakrájejte jej na tenké plátky, mezi ně vložte květy chrpy a kopr.

Krok 4

Hřebenatku a čerstvou okurku nakrájíme na kostičky, přidáme nakládaný celer, sůl a vložíme do formovacího kroužku. Nahoře jsme krásně rozložili stuhy daikon. Doplňte omáčkou z másla s koprem, nízkotučnou smetanou, sleďovým kaviárem a sibuletovou cibulí.

MIMOCHODEM

Recept poskytl Artem Grebenshchikov, šéfkuchař restaurace BoBo, Petrohrad.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: