K receptu
Rybí okroshka je pokrm s jemnou a jemnou chutí, který se musí podávat za studena. Nízkotučná smetana dokonale podtrhne sladkou chuť hřebenatky z Dálného východu a doprovod okurky a ředkve přináší příjemné vzpomínky na oblíbené letní jídlo.
Složitost: snadno porce: 2MixérMořeníVečeřeVečeřePolévkaVegetariánstvíRomantická večeřeINGREDIENCE NA 2 porceHřebenatka z Dálného východu – 250 čerstvých gogurtů – 80 kořenů celeru – 80 gdaikon – 80 gukrop – 80 g rostlinného oleje – 120 ml smetana 22% – 100 g květů chrpy – 5 gherringů – 25 gluck green ssiblet – 10 g.Na marinádu:vinný ocet – 20 ml cukr – 20 g sůl – 5 g voda – 100 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Na nakládaný celer si připravíme marinádu: 100 ml vody, cukr, sůl a ocet přivedeme k varu, vsypeme na kostičky nakrájený celer, vychladíme.
Krok 2
Pro přípravu koprového oleje vyšlehejte olej a kopr v mixéru při vysoké rychlosti po dobu 12 minut.
Krok 3
Chcete-li připravit stuhy daikon, nakrájejte jej na tenké plátky, mezi ně vložte květy chrpy a kopr.
Krok 4
Hřebenatku a čerstvou okurku nakrájíme na kostičky, přidáme nakládaný celer, sůl a vložíme do formovacího kroužku. Nahoře jsme krásně rozložili stuhy daikon. Doplňte omáčkou z másla s koprem, nízkotučnou smetanou, sleďovým kaviárem a sibuletovou cibulí.
MIMOCHODEM
Recept poskytl Artem Grebenshchikov, šéfkuchař restaurace BoBo, Petrohrad.