Site icon Wellness Way Česká republika

Exotická pečená zelenina plněná lahodou

K receptu

Tento sortiment zeleniny vypadá na každém stole velmi elegantně. Pokud si přejete, můžete sadu udělat ještě rozmanitější – přidat brambory, mini dýně, kdoule, malé lilky, červenou cibuli – nebo cokoli jiného, ​​po čem vaše srdce touží. Bez matsoni omáčky je tato zelenina veganská a libová. Pokud chcete tento stav pokrmu zachovat, připravte si omáčku ze sójového jogurtu nebo hedvábného tofu – také smícháním s mátou, koriandrem a citronem.

Složitost: průměrný Kalorie: 379,59 kcal/porce porce: 8 Vaření: 50 min Přidat. čas: 24 hodin Použitý: 13,65 g/18,08 g/39,19TroubaVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánství: LaktoVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninynový rokVánoceINGREDIENCE NA 8 PORCÍ4 malé různobarevné papriky 4 malé cukety nebo cukety 8 středních rajčat 150 g červené čočky 120 g pastiny (jemné těstoviny – abeceda, hvězdičky, orzo) nebo bulgur 1 plechovka (400 g) kokosové mléko 2 střední cibule (200 g) 6 stroužky česneku (30 g) 3 cm čerstvého kořene zázvoru (35 g) 3-4 snítky čerstvého tymiánu, pouze listy (nebo 1 lžička sušené) 3 polévkové lžíce. l. rostlinný olej (45 g) 0,5–1 lžička. kari nebo pasta, volitelně (2–4 g) sůl, čerstvě mletý černý pepřNa omáčku:500 g termostatického matsoni, jogurtu nebo sraženého mléka 1 malý svazek máty, 30 g 1 malý svazek koriandru nebo petrželky, 30 g 2 stroužky česneku půl citronu sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na náplň uvaříme bulgur nebo těstoviny ve velkém množství osolené vroucí vody do měkka, mírně nedovaříme. Sceďte v cedníku. Pokud máte těstoviny, propláchněte je studenou vodou (bulgur není třeba).

Krok 2

Papriky podélně rozpůlte, prořízněte zelený ocas, aby půlky vypadaly elegantně. Opatrně odstraňte jádro a semena.

Krok 3

Odřízněte horní třetinu rajčat („víčka“). Ostrou lžící vydlabejte semínka s tekutinou a blány.

Krok 4

Cuketu rozkrojte podélně napůl a ostrou lžící vydlabejte střed, boky nechte asi 1 cm silné.

Krok 5

Vyjmutou dužinu z cukety a jádřinec rajčat nakrájíme nadrobno. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Krok 6

V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a zázvor, na vysoké teplotě za stálého míchání opékejte 5 minut. Přidejte čočku, smažte 2-3 minuty. Přidejte kari, pokud používáte, tymián, cuketu a dužinu z rajčat a vařte 5 minut. Přidejte bulgur/těstoviny, promíchejte, dochuťte solí a pepřem, odstavte z plotny a nechte 15 minut uležet.

Krok 7

Zalijte kokosovým mlékem, snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 10 minut. – čočka by měla změknout. Koprovou papriku, cuketu a rajčata plníme čočkovou náplní. Před touto fází si můžete vše připravit předem, 12–24 hodin předem.

Krok 8

Na omáčku odstraňte kůru z citronu pomocí jemného struhadla a vymačkejte z citronu šťávu. Odstraňte stonky z máty. Česnek rozdrťte a oloupejte. Na prkénko dejte petržel, lístky máty a česnek, osolte a nasekejte najemno. Smíchejte matsoni s nasekanými bylinkami a česnekem, přidejte citronovou kůru a šťávu a bohatě opepřete. Promícháme a dáme na 12–24 hodin odležet do lednice.

Krok 9

Troubu předehřejte na 180°C. Naplněnou zeleninu dejte do hlubokého pekáče, na dno nalijte trochu vody. Pečeme ve spodní části trouby 25-35 minut. (v závislosti na velikosti zeleniny). Plněnou zeleninu podávejte horkou se studenou omáčkou matsoni.

MIMOCHODEM

Pokud nemáte rádi kokosové mléko, můžete místo něj použít nakrájená rajčata z konzervy ve vlastní šťávě.

Exit mobile version