K receptu
Tato studená polévka může být ještě uspokojivější, když přidáte nadrobený žitný chléb a necháte polévku uležet, dokud chléb nezměkne. Pak se bude jmenovat vězení, ale změnou názvu se to nezhorší. Ano, a houby lze povařit podruhé v zeleninovém nebo kuřecím vývaru, aby se chuť celého pokrmu rozjasnila.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 1 hodina 30 minutPolévkaINGREDIENCE NA 4 porce200 g sušených hříbků 400 g vařené nebo pečené řepy 100 g vařených brambor 2 silné okurky 3 nakládané okurky 4-5 stonků zelené cibule kopr k podávání 1 l kvasu sůl připravený křen k podávání, nejlépe smetanový Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Naplňte houby pitnou vodou, dokud zcela nezakryje houby. Přiveďte k varu na silném ohni. Vodu slijeme a houby propláchneme. Snižte teplo. Vraťte se do pánve a doplňte pitnou vodou. Zavřete poklici a vařte, dokud houby nezměknou.
Krok 2
Houby dáme na síto, vývar přecedíme a nevyléváme. Houby trochu ochlaďte, nakrájejte na proužky. Nakrájejte také řepu, brambory, všechny okurky (nakládané okurky, lépe nakrájejte na tenké plátky). Nakrájejte cibuli dle libosti.
Krok 3
Smíchejte všechny přísady. Naplňte je kvasem. Přidejte trochu soli. Podáváme s křenem.