Exotická Raclette se svěžími novými brambory, pikantními nakládanými okurkami a perličkovou cibulkou

K receptu

Raclette je švýcarský pokrm, který se stejně jako fondue vyrábí z roztaveného tučného sýra. První zmínky o raclette jsou obsaženy v klášterních rukopisech kantonů Obwalden a Nidwalden, které vyprávějí o výživném „smaženém sýru“, který připravovali pastýři ve Walliských Alpách. Moderní raclette se podává s bramborami, kyselou okurkou, mostardou, šunkou nebo slaninou.

Složitost: snadno Kalorie: 745,87 kcal/porce porce: 4 Použitý: 35,48 g/55,42 g/24,67PraženíŠvýcarská kuchyněVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcesýr na raclette (odrůda Raclette nebo jakýkoli tvrdý, kořeněný sýr, který se dobře rozpouští) 350 – 400 g Listový ledový salát – 120 – 160 Nakládané okurky – 80 Gluck nakládané perličky – 40-60 g Slanina ve slané kůži – 80 g Mladé třešňové brambory – 400 – 600 g rostlinného oleje olivový olej sůl podle chuti pepř podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Ledový salát očistíme od hrubých vnějších a poškozených listů. Rozložte na listy a rukama natrhejte na malé kousky.

Krok 2

Okurky nakrájejte na kostičky asi 1,5-2 cm a cibuli nakrájejte na poloviny.

Krok 3

Všechny ingredience smícháme, přidáme olivový olej, sůl a pepř.

Krok 4

Slaninu opečte z obou stran na suché pánvi dokřupava, osušte ji na papírové utěrce, aby se odstranil přebytečný tuk, a nakrájejte nadrobno.

Krok 5

Třešňové brambory uvaříme do měkka, nakrájíme na poloviny a smažíme na rostlinném oleji. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou slaninu.

Krok 6

Všechny ingredience dejte na talíř a poklaďte vrstvou taveného smaženého sýra.

MIMOCHODEM

Recept s laskavým svolením Borough Restaurant.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: