K receptu
Raclette je švýcarský pokrm, který se stejně jako fondue vyrábí z roztaveného tučného sýra. První zmínky o raclette jsou obsaženy v klášterních rukopisech kantonů Obwalden a Nidwalden, které vyprávějí o výživném „smaženém sýru“, který připravovali pastýři ve Walliských Alpách. Moderní raclette se podává s bramborami, kyselou okurkou, mostardou, šunkou nebo slaninou.
Složitost: snadno Kalorie: 745,87 kcal/porce porce: 4 Použitý: 35,48 g/55,42 g/24,67PraženíŠvýcarská kuchyněVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcesýr na raclette (odrůda Raclette nebo jakýkoli tvrdý, kořeněný sýr, který se dobře rozpouští) 350 – 400 g Listový ledový salát – 120 – 160 Nakládané okurky – 80 Gluck nakládané perličky – 40-60 g Slanina ve slané kůži – 80 g Mladé třešňové brambory – 400 – 600 g rostlinného oleje olivový olej sůl podle chuti pepř podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Ledový salát očistíme od hrubých vnějších a poškozených listů. Rozložte na listy a rukama natrhejte na malé kousky.
Krok 2
Okurky nakrájejte na kostičky asi 1,5-2 cm a cibuli nakrájejte na poloviny.
Krok 3
Všechny ingredience smícháme, přidáme olivový olej, sůl a pepř.
Krok 4
Slaninu opečte z obou stran na suché pánvi dokřupava, osušte ji na papírové utěrce, aby se odstranil přebytečný tuk, a nakrájejte nadrobno.
Krok 5
Třešňové brambory uvaříme do měkka, nakrájíme na poloviny a smažíme na rostlinném oleji. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou slaninu.
Krok 6
Všechny ingredience dejte na talíř a poklaďte vrstvou taveného smaženého sýra.
MIMOCHODEM
Recept s laskavým svolením Borough Restaurant.