K receptu
Spojení slunečné meruňky a angreštu jantarového je malebné už samo o sobě. Protože může být obtížné zachytit okamžik optimální zralosti angreštů, často se sbírají ještě zelené a mírně nakyslé. V tomto případě je to to, co potřebujeme, protože sladké meruňky se snoubí s angreštem. Z bobulí oloupeme stonky, rozdrtíme je v mixéru a z pyré připravíme meruňkový džem.
Složitost: průměrný Kalorie: 327,81 kcal/porce porce: 1 Vaření: 2 hodiny Použitý: 0,91 g/0,18 g/81,59VařeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 1 PORCI600 g meruněk 500 g angreštového pyré 700 g cukru tyčinka skořice Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Meruňky rozkrojte napůl a odstraňte pecky.
Krok 2
Protlak zahřejte na mírném ohni, dokud se nezačne vařit a přidejte 400 g meruněk. Zvyšte teplotu na střední a přiveďte k varu. Vařte 3 minuty.
Krok 3
Přidejte 200 g cukru a tyčinku skořice, vařte dalších 10-15 minut. Přidejte zbývající meruňky a zbývající cukr ve 2 přídavcích. Vaříme za stálého míchání, dokud meruňky nejsou poměrně měkké.
Krok 4
Odstraňte skořici. Nalijte do 2 sklenic. Uzavřete a otočte dnem vzhůru, dokud úplně nevychladne.