Site icon Wellness Way Česká republika

Exotické dobroty: Korejské nakládané zelí

K receptu

Korejské nakládané zelí je variantou pro ty, které běžné kysané zelí nudí. No, pro ty, kteří to mají rádi „horké“! Chuť pokrmu je poměrně pikantní, ale do pravé korejské verze má stále velmi daleko (pravdivost našich slov potvrdí turisté, kteří tuto asijskou zemi navštívili). A tento druh zelí, na rozdíl od čerstvého nakládaného zelí, má příjemnou kyselost, protože během procesu vaření prochází fermentací. To znamená, že to, co máme před sebou, je v podstatě korejská variace na téma ruského kysaného zelí! Co se týče pikantní chuti… Žádný problém! Vezměte si příklad z jejich asijských sousedů: nikdy nepijí teplé jídlo (to vše jen zhorší), ale místo toho jedí rýži nebo placku.

Složitost: snadno Kalorie: 193,14 kcal/porce porce: 6 Vaření: 30 min Přidat. čas: 12 hodin Použitý: 3,49 g/14,55 g/11,20PrázdnýINGREDIENCE NA 6 PORCÍbílé zelí – 1–1,2 kg mrkev – 1 ks rostlinný olej – 100 ml stolního octa (9 %) – 50 ml cukru – 2 lžičky koriandr – 1 lžička mleté ​​červené papriky – ½ lžičky mletého bílého pepře – ½ lžičky kmínu – ½ lžičky česnek – 3 stroužky sůl – 1 lžička. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pro korejské zelí připravte ingredience. Z hlávky zelí odstraňte vrchní listy a stopku. Listy nakrájejte na velké kusy.

Krok 2

Připravené zelí dejte do velké mísy nebo smaltované mísy, osolte a posypte cukrem. Důkladně promíchejte a třete rukama, dokud se neobjeví šťáva.

Krok 3

Mrkev omyjeme a oloupeme. Nastrouhejte na speciálním struhadle nebo nakrájejte na velmi tenké proužky. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vmícháme mrkev.

Krok 4

Připravte si marinádu na korejské zelí. Zahřejte pánev na vysokou teplotu. Nalijte rostlinný olej a nechte na sporáku 30 sekund. Vyjměte a položte na speciální stojan.

Krok 5

Do rozpáleného oleje přidejte koriandr, černý a bílý pepř, kmín. Rozruch. Vzniklou směs nalijte na mrkev a česnek. Promíchejte vidličkou.

Krok 6

Zelí smícháme s octem a mrkev s česnekem a kořením. Důkladně promíchejte rukama. Zakryjte horní část pánve kruhem o menším průměru a položte na něj závaží.

Krok 7

Misku se zeleninou nechte 10–12 hodin při pokojové teplotě. Poté můžete jíst zelí. Pro skladování (ne déle než týden!) umístěte korejské nakládané zelí do čistých sklenic a vložte je do chladničky.

UŽITEČNÉ RADY

Pokud chcete, aby korejské zelí mělo sytější, ohnivou chuť, přidejte do něj na tenké plátky nakrájenou červenou chilli papričku.

MIMOCHODEM

K přípravě korejského nakládaného zelí můžete použít nejen běžný rafinovaný rostlinný olej, ale také studený, prvně lisovaný olivový olej.

Exit mobile version