K receptu
Toto je jídlo 2 v 1: dostanete nakládané papriky a nakládané zelí najednou. Má smysl udělat takovou přípravu na začátku podzimu, abyste otevřeli vzácnou sklenici v zimě.
Složitost: průměrný porce: 10 Vaření: 2 hodiny 30 minutPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 10 PORCÍmrkev – 2 ks zelená paprika (pálivá) – 1 ks koriandr – 1 svazek cibule – 2 cibule velká sladká paprika – 700 g bílé zelí, mladé – 1 kg.Na marináduhořčičné semínko – 1 polévková lžíce. l. koriandr – 1 lžička. semena černý pepř – 8 hrášek sůl – 4 polévkové lžíce. l.cukr – 2 polévkové lžíce. l.ocet 6% – 200 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Mrkev a cibuli oloupeme, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno. Zelí omyjeme, zbavíme vnějších listů a nakrájíme nadrobno.
Krok 2
Smíchejte zelí s mrkví a cibulí, vložte do mísy, přidejte 2 polévkové lžíce. l. sůl a nalijte 2 polévkové lžíce. l. ocet. Nechte 2 hodiny při pokojové teplotě za občasného míchání.
Krok 3
Sladkou papriku omyjte, odřízněte vršek a stopku a odstraňte jádřinec.
Krok 4
Z feferonky odstraňte semínka a dužinu nasekejte. Koriandr omyjeme, osušíme a nasekáme. Zelí a zeleninu vymačkáme, smícháme s feferonkami a koriandrem a pevně naplníme připravenou sladkou paprikou. Vložte do sterilizovaných sklenic.
Krok 5
Připravte si marinádu. Do hrnce nalijte 1 sklenici vody, přidejte zbývající ocet, cukr a sůl. Směs přiveďte na prudkém ohni k varu, přidejte koriandr, hořčičná semínka a kuličky pepře. Snižte teplotu a na mírném plameni vařte 5 minut.
Krok 6
Horkou marinádu nalijte do sklenic, ihned uzavřete víčky a dejte na chladné a tmavé místo. Konzervované papriky budou hotové za 2 měsíce.