Site icon Wellness Way Česká republika

Exotické papriky plněné tajemstvím konzervace

K receptu

Toto je jídlo 2 v 1: dostanete nakládané papriky a nakládané zelí najednou. Má smysl udělat takovou přípravu na začátku podzimu, abyste otevřeli vzácnou sklenici v zimě.

Složitost: průměrný porce: 10 Vaření: 2 hodiny 30 minutPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 10 PORCÍmrkev – 2 ks zelená paprika (pálivá) – 1 ks koriandr – 1 svazek cibule – 2 cibule velká sladká paprika – 700 g bílé zelí, mladé – 1 kg.Na marináduhořčičné semínko – 1 polévková lžíce. l. koriandr – 1 lžička. semena černý pepř – 8 hrášek sůl – 4 polévkové lžíce. l.cukr – 2 polévkové lžíce. l.ocet 6% – 200 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Mrkev a cibuli oloupeme, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno. Zelí omyjeme, zbavíme vnějších listů a nakrájíme nadrobno.

Krok 2

Smíchejte zelí s mrkví a cibulí, vložte do mísy, přidejte 2 polévkové lžíce. l. sůl a nalijte 2 polévkové lžíce. l. ocet. Nechte 2 hodiny při pokojové teplotě za občasného míchání.

Krok 3

Sladkou papriku omyjte, odřízněte vršek a stopku a odstraňte jádřinec.

Krok 4

Z feferonky odstraňte semínka a dužinu nasekejte. Koriandr omyjeme, osušíme a nasekáme. Zelí a zeleninu vymačkáme, smícháme s feferonkami a koriandrem a pevně naplníme připravenou sladkou paprikou. Vložte do sterilizovaných sklenic.

Krok 5

Připravte si marinádu. Do hrnce nalijte 1 sklenici vody, přidejte zbývající ocet, cukr a sůl. Směs přiveďte na prudkém ohni k varu, přidejte koriandr, hořčičná semínka a kuličky pepře. Snižte teplotu a na mírném plameni vařte 5 minut.

Krok 6

Horkou marinádu nalijte do sklenic, ihned uzavřete víčky a dejte na chladné a tmavé místo. Konzervované papriky budou hotové za 2 měsíce.

Exit mobile version