K receptu
Do cuketové marmelády můžete přidat i rozinky nebo vlašské ořechy v množství 150 g na 1 kg cukety. A místo citronu můžete použít pomeranč.
Složitost: snadno Kalorie: 203,00 kcal/porce porce: 20 Vaření: 2 hodiny 30 minutVařeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 20 PORCÍ1 kg cukety 1 kg cukru 1 citron (kůra, šťáva) 5 g kyseliny citronové v prášku Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Cuketu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Z velké cukety odstraňte semínka. Nakrájenou cuketu vložte do široké pánve, přidejte cukr a nechte 1 hodinu.
Krok 2
Citron omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 3
Umístěte pánev s cuketou na střední teplotu a přiveďte k varu. Přidejte kyselinu citronovou a citrony. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Dejte zpět na oheň, přiveďte k varu a poté nechte vychladnout. Opakujte tuto operaci znovu.
Krok 4
Vařící džem nalijte do sterilních sklenic. Uzavřete víčky.