Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický džem z cukety

K receptu

Do cuketové marmelády můžete přidat i rozinky nebo vlašské ořechy v množství 150 g na 1 kg cukety. A místo citronu můžete použít pomeranč.

Složitost: snadno Kalorie: 203,00 kcal/porce porce: 20 Vaření: 2 hodiny 30 minutVařeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 20 PORCÍ1 kg cukety 1 kg cukru 1 citron (kůra, šťáva) 5 g kyseliny citronové v prášku Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Cuketu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Z velké cukety odstraňte semínka. Nakrájenou cuketu vložte do široké pánve, přidejte cukr a nechte 1 hodinu.

Krok 2

Citron omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

Krok 3

Umístěte pánev s cuketou na střední teplotu a přiveďte k varu. Přidejte kyselinu citronovou a citrony. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Dejte zpět na oheň, přiveďte k varu a poté nechte vychladnout. Opakujte tuto operaci znovu.

Krok 4

Vařící džem nalijte do sterilních sklenic. Uzavřete víčky.

Exit mobile version