K receptu
Tento džem z jablek, zázvoru a citronu je bezesporu nejzdravější – posiluje imunitní systém, zlepšuje náladu a posiluje kardiovaskulární systém. Jednoduše ji namažete na toasty, nebo ji můžete spárovat se sýrem dle chuti a vychutnat si chuť sýra s jablečno-zázvorovou marmeládou.
Složitost: snadno Kalorie: 190,51 kcal/porce porce: 22 Vaření: 1 hodina Použitý: 0,34 g/0,20 g/48,82DezertVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 22 PORCÍkyselé jablko – 1 kg voda – 200 ml velký citron – 2 ks čerstvý zázvor (kořen) – 3 cm hnědý cukr – 1 kg Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Vyjměte jádro a nakrájejte dužinu na velké kostky.
Krok 2
Odstraňte kůru z citronů a vymačkejte šťávu.
Krok 3
Z cukru a vody uvaříme sirup, přidáme citronovou kůru a šťávu, jablka a zázvor, oloupané a najemno nastrouhané.
Krok 4
Džem vařte na mírném ohni do zhoustnutí, asi 20 minut. Ochlaďte a vložte do čistých suchých sklenic.