Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický džem z višní s nádechem pistácií a koňaku

K receptu

Tento džem má velmi příjemnou želé texturu se šťavnatými bobulemi a hustými ořechy. Koňak a mírná vůně mandlí mu dodávají ještě větší kouzlo. K přípravě této marmelády jsme použili speciální povidlový cukr s obsahem pektinu, který dodává přípravkům určitou rosolovitou kvalitu. Prodává se ve většině supermarketů. Musíme si pamatovat jednu z jeho zvláštností – takový cukr můžete ohřát pouze jednou. Při opětovném zahřátí ztrácí všechny své další výhody.

Složitost: snadno porce: 3 Vaření: 30 minPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 3 PORCEloupané pistácie – 100 g speciálního cukru na džem s pektinem – 1 kg koňaku (nebo brandy) – 100 ml hrst syrových loupaných mandlí citron, pouze šťáva – 4 ks jablka – 600 ml třešně – 1,5 kg Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Z třešní odstraňte pecky. Z citronů vymačkejte šťávu a kůru nakrájejte na kousky. Vložte třešně do hrnce a navrch nalijte citronovou šťávu.

Krok 2

V hrnci smícháme nasekané mandle a kousky kůry, přidáme vodu tak, aby voda zakrývala jídlo na 1 prst. Přiveďte k varu a poté vařte na středním plameni asi 45 minut. (kůra by měla být vařená).

Krok 3

Do pánve s třešněmi přidejte jablečnou šťávu a pistácie. Jakmile se vaří, přikryjte pokličkou a vařte asi 30 minut.

Krok 4

Odvar z mandlí a kůry přecedíme přes jemné síto, ze směsi opatrně vymačkáme tekutinu (ořechy již nebudou potřeba). Přecezenou tekutinu nalijte do pánve s třešněmi. Míchejte a vařte 5 minut.

Krok 5

Přidejte cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Vařte 5 minut. Zalijte koňakem a vařte dalších 5 minut. Ze zahuštěné marmelády odstraňte pěnu, nalijte do sterilizovaných sklenic a ihned je pevně uzavřete. Potravinářský tip Ve většině supermarketů se prodává speciální džemový cukr s obsahem pektinu, který dodá vašim sladkým pokrmům určitou rosolovitou kvalitu. Musíme si pamatovat jednu z jeho vlastností – takový cukr můžete ohřát pouze jednou. Při opětovném zahřátí ztrácí všechny své další výhody.

Exit mobile version