Exotický kaviár ze squash a lesních hub

K receptu

Dýňový kaviár s houbami je ideální variantou pro ty, kterým běžný kaviár připadá příliš nudný nebo dokonce fádní. To se tedy rozhodně nedá říci o pokrmu, jehož recept uvádíme níže! Obsahuje voňavé lesní houby, které promění jednoduchou venkovskou přípravu v lahodnou svačinu. Tím ale překvapení nekončí! Dýňový kaviár jsme dochutili nejen solí, ale kořením (sušenými bylinkami), díky čemuž bylo aroma pokrmu jemnější. Přidali také kurkumu, která poskytla svačině jasnou, velmi krásnou barvu. Obecně platí, že squashový kaviár s houbami je chutný, aromatický a vypadá velmi chutně!

Složitost: průměrný Kalorie: 44,67 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Použitý: 0,66 g/2,68 g/4,42KonzervováníDušení, chřadnutíPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcecuketa – 2 kg pohanka cibule – 4 ks čerstvé houby (porcini, lišky, hřib) – 500 g rajčat – 1 kg rostlinného oleje – 150 ml kurkuma – 1 polévková lžíce. l.sůl – 2 polévkové lžíce. l.cukr – 80 jablečný ocet – 5 lžiček. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na kaviár. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Pokud je slupka tvrdá, nejprve ji oloupejte. Velká semena lze také odstranit.

Krok 2

Oloupejte a nakrájejte cibuli na kaviár. Houby omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky stejné velikosti jako cuketa. Rajčata omyjte a zbavte slupky a semínek. Nakrájejte na kostičky (zaměřte se na cuketu a houby).

Krok 3

Zahřejte polovinu rostlinného oleje ve velkém hrnci. Přidejte cibuli a za stálého míchání smažte do zlatohněda. Přidejte kurkumu a sůl s kořením, promíchejte.

Krok 4

Přidejte cuketu, promíchejte a opékejte za stálého míchání na středním plameni 15 minut. Přidejte rajčata a cukr. Promícháme a na středním plameni dusíme dalších 15 minut.

Krok 5

Smažte houby samostatně ve zbývajícím rostlinném oleji (10 minut). Přidejte do hrnce se zeleninou. Udržujte na ohni dalších 10 minut, aby se tekutina mírně odpařila a kaviár zhoustl. Zalijte octem a přiveďte k varu.

Krok 6

Horký squashový kaviár s houbami vložte do suchých sterilizovaných sklenic. Přikryjeme pokličkou a dáme do hrnce s horkou vodou. Sterilizujte 10 minut.

Krok 7

Sklenice zakryjte víčky. Vyklopte na dvojitě složenou utěrku a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Squashový kaviár s houbami by měl být skladován v chladničce.

UŽITEČNÉ RADY

Před podáváním posypte dýňový kaviár s houbami nakrájenou zelenou cibulkou, nasekaným česnekem nebo nasekanými bylinkami podle chuti.

MIMOCHODEM

K přípravě tykvového kaviáru podle tohoto receptu můžete použít spíše žampiony než lesní houby. Ale abych byl upřímný, s těmi prvními je předkrm mnohem chutnější.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: