Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický pečený boršč s pikantní paprikou

K receptu

Už jste někdy dělali zeleninový dresink na boršč s paprikou? Toto je exploze nové chuti a vůně! V letní a podzimní sezóně určitě zkuste přidat takovou rozmanitost. I když, proč jen v sezóně? Papriky lze nakrájet na proužky a zmrazit na zimu nebo zavařit. V zimě vás potěší neméně než čerstvé. Boršč smažený s paprikou je vynikající, i když se vaří v libovém vývaru.

Složitost: snadno Kalorie: 526,91 kcal/porce porce: 1 Vaření: 20 min Použitý: 7,76 g/34,27 g/46,22PraženíVečeřePrázdnýINGREDIENCE NA 1 PORCI1 střední mrkev 1 střední cibule 1 paprika 2 malá řepa 2 malá rajčata 2 polévkové lžíce. l. rostlinný olej 1/2 lžíce. l. 9% stolní ocet 1 lžička. cukr sůl podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li připravit boršč, připravte zeleninu. Mrkev omyjeme a oloupeme. Oloupejte cibuli. Řepu omyjeme a oloupeme. Papriku omyjte, rozkrojte napůl a odstraňte jádřinec, semínka a blány.

Krok 2

Mrkev, papriku a řepu nakrájíme na malé proužky. Řepu lze nastrouhat na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na kostičky nebo proužky.

Krok 3

Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Smažte na středním plameni do zlatohnědé.

Krok 4

Přidejte mrkev a papriku a vařte s cibulí 4-5 minut.

Krok 5

Přidejte červenou řepu, promíchejte a vařte 2-3 minuty.

Krok 6

Rajčata nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do pánve se zeleninou.

Krok 7

Osolíme, přidáme ocet, cukr, zamícháme a borščovou směs dusíme s paprikou, dokud řepa není hotová – měla by změknout. Rajčatová šťáva by se měla vyvařit, zálivka zhoustne a můžete ji přidat do boršče.

Exit mobile version