Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický poklad z východu: Asijská sůl

K receptu

Tato sůl je skvělá na solení ryb, například lososa: vezměte 2 kusy filetu z lososa i s kůží. Na každých 500 g budete potřebovat 1,5 polévkové lžíce. l. tato sůl a 1 lžička. hnědý cukr. Filet ze všech stran nasolte, naskládejte kousky na sebe, kůží ven, zabalte do fólie, nechte 2 hodiny při pokojové teplotě a poté 12 hodin v lednici.

Složitost: snadno porce: 250 Vaření: 10 minMixérŽádná tepelná úpravaSušení, sušeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 250 PORCÍ200 g středně velké mořské soli 2 stonky citronové trávy 5–6 listů kafírové limetky 1 lžička. zázvorový prášek feferonky (mlýnek) Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Spodní 8–9 cm stonky citronové trávy nakrájejte na kolečka a sušte spolu s listy na suchém a teplém místě po dobu 3–4 dnů. Poté rozdrťte v mlýnku na kávu nebo mixéru na prášek.

Krok 2

Vzniklý prášek smícháme se solí, dochutíme feferonkou z mlýnku dle chuti. Necháme 1-2 dny louhovat. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Exit mobile version