K receptu
Chobotnice je častým hostem v asijské kuchyni, stejně jako ostatní mořské plody Tento pokrm s chobotnicí půjde jak na hostinu, tak do světa: k obědu i na slavnostní hostinu si můžete připravit asijský salát.
Složitost: snadno Kalorie: 317,34 kcal/porce porce: 4 Použitý: 22,65 g/19,82 g/13,96PraženíVečeřeVečeřeSalátNarozeninyRomantická večeřeINGREDIENCE NA 4 porce400 g loupaného filé z olihně 3 nakládané sladké papriky 200 g okurek 200 g cukety 1 střední svazek zelené cibule velká hrst slunečnicových klíčků rostlinný olej sůlPro tankování:1 chilli paprička 3 lžíce. l. sladká chilli omáčka 1 limetka 3 polévkové lžíce. l. sójová omáčka 2 lžíce. l. sezamový olej Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Chilli nasekejte nadrobno a smíchejte se zbytkem ingrediencí na zálivku. Rozruch.
Krok 2
Okurku a cuketu nakrájíme na tenké plátky. Zelenou cibuli nakrájíme mírně šikmo. Pepř – v dlouhých proužcích. Všechny nakrájené suroviny smícháme s klíčky a 2/3 zálivky.
Krok 3
Na vnitřní straně vrstvy chobotnice udělejte zářezy ve tvaru sítě a dužinu nakrájejte na kosočtverce o straně 3 cm.
Krok 4
Zahřejte pánev s 1 polévkovou lžící. l. rostlinný olej, přidejte trochu soli. Přidejte chobotnici a opékejte 3-4 minuty, jednou otočte.
Krok 5
Zeleninu rozdělíme na talíře, poklademe kousky chobotnice, pokapeme zbylým dresinkem a podáváme.