K receptu Obtížnost: průměrný porce: 1VečeřeVečeřePekárnaHlavní chodPárty, bufetINGREDIENCE NA 1 PORCI4 rajčata 100 g sýraNa náplň:400 g mletého hovězího masa 1 cibule 1 stroužek česneku 1 polévková lžíce. l. rajčatová pasta 1 lžička. adjikisol a čerstvě mletý černý pepř podle chuti 1 polévková lžíce. l. rostlinný olejNa zkoušku300 g mouky 125 ml mléka 1 vejce 30 g másla 3 g sušeného droždí 1,5 lžičky. cukr 1 lžička sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Zahřejte mléko a máslo, dokud se máslo úplně nerozpustí. Přidejte sůl, cukr, vejce. Droždí smícháme s moukou prosetou přes síto a po částech přidáváme do tekutiny. Uhněteme těsto, přikryjeme a dáme na teplé místo vykynout.
Krok 2
Připravíme si náplň. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a česnek nasekáme. Trochu orestujeme na oleji a přidáme mleté maso. Smažte, dobře promíchejte, aby nebyly žádné hrudky.
Krok 3
Na pánev s mletým masem přidejte adjiku a rajčatovou pastu, sůl a mletý černý pepř. Vše vařte 5-7 minut, poté sundejte pánev z ohně.
Krok 4
Těsto rozdělte na dvě stejné části. Každý díl rozválejte do širokého oválu. Děláme řezy na obou stranách, ale ne na doraz. Proužky těsta klademe na opačné strany: levý bičík položíme vpravo a pravý vlevo. Boky vytvarujeme a dobře uštípneme, aby při pečení nevytekla šťáva.
Krok 5
Lodičky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Náplň dejte do „lodí“. Rajčata nakrájíme na kolečka a položíme na maso, navrch posypeme pide strouhaným sýrem. Lehce je namažte rostlinným olejem. Turecké pidy pečte při 200 °C 15 minut.