K receptu
Pro ještě větší zasycení můžete do bramborového salátu se slaninou a ledovcem přidat lovecké klobásy. Výsledkem je pokrm pro hladového muže.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 35 min Přidat. čas: 30 minVařeníPraženíVečeřeVečeřeSalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce500 g vroucích brambor 150 g slaniny nebo slaniny v jednom kuse 1 malá hlava ledovce 1 malý svazek petrželky 2 střední okurky půl citronu 1 polévková lžíce. l. hořčice se zrnky sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Slupkové brambory uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka 25–30 minut. Oloupejte a nahrubo nasekejte.
Krok 2
Zatímco se brambory vaří, nakrájíme slaninu na 1 cm kostky a na středním plameni na malé pánvi necháme tuk opékat, dokud kousky slaniny pěkně nezhnědnou.
Krok 3
Ledovec nakrájejte na proužky. Petrželku nasekáme, okurky nakrájíme na malé kostičky a hodně osolíme, smícháme s petrželkou a ledovou natí.
Krok 4
Tuk a slaninu na pánvi smícháme s citronovou šťávou, pepřem a hořčicí, ochutíme bramborami a vychladíme.
Krok 5
Brambory smícháme se zálivkou a zelenou částí salátu, necháme 30 minut chvíli odležet. Sloužit