Site icon Wellness Way Česká republika

Hráškový salát Vinaigrette: chuťová exploze v zeleni

K receptu

Salát Vinaigrette s hráškem je považován za původní ruské jídlo. Na podporu této verze existuje dokonce legenda o jeho vzhledu. Jako jednoho dne kuchař naservíroval Kateřině II nové jídlo z vařené kořenové zeleniny, a když to zkusila, odstrčila to od sebe se slovy „Fi! Není teplo!“ Tato fráze byla později transformována do slova „vinaigrette“. Zdá se nám však logičtější hledat kořeny názvu ve francouzském slově vinaigre („ocet“), protože se skutečně vyskytuje v klasickém receptu na salátovou omáčku. Pokud jde o odrůdy vinaigrette, existuje jich samozřejmě neuvěřitelná rozmanitost: s mořskými plody a solenými sleděmi, s kyselým zelím a nakládanými okurkami, s kapary a dokonce i s masem! Pokud si ale chcete udělat klasický vinaigrette, který připravovaly naše maminky a babičky, použijte vařenou kořenovou zeleninu, čerstvou cibuli s přídavkem kyselé okurky a samozřejmě hrášek z konzervy!

Složitost: snadno Kalorie: 162,34 kcal/porce porce: 8 Vaření: 15 min Použitý: 2,66 g/10,20 g/14,81SalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 8 PORCÍvařená mrkev – 3 ks vařené nebo pečené řepy – 2 ks nakládaná nebo nakládaná zelenina – 100 g konzervovaný zelený hrášek. l. rostlinný olej – 4 polévkové lžíce. l.sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Mrkev, brambory a řepu na vinaigrette s hráškem nakrájejte na stejné kostky.

Krok 2

Cibuli oloupeme a okurky nakrájíme nadrobno, kysané zelí nakrájíme. V misce smíchejte přísady na vinaigrette: brambory, mrkev, okurky, cibuli, zelí, řepu a zelený hrášek.

Krok 3

Hrachový vinaigrette podle chuti osolíme a dochutíme rostlinným olejem.

UŽITEČNÉ RADY

Aby se řepa nezbarvila při kombinaci se zbytkem ingrediencí salátu Vinaigrette s hráškem, nakrájejte ji a v samostatné misce smíchejte s rostlinným olejem. Totéž lze udělat s mrkví a bramborami.

MIMOCHODEM

Pokud se vám zdá kysané zelí na Vinaigrette s hráškovým salátem příliš slané, dejte ho do mísy, zalijte studenou převařenou vodou a nechte 30 minut odležet. Poté vymačkáme a přidáme do salátu.

Exit mobile version