Site icon Wellness Way Česká republika

Ina Garten představuje svůj exotický Tex-Mex salát

K receptu

Tento salát může bezpochyby ozdobit i ten nejnáročnější stůl – kombinace žluté, červené a zelené působí velmi elegantně. Má svěží, jasnou chuť a takovou rozmanitost textur, že chcete zkoušet víc a víc!

Složitost: snadno Kalorie: 343,86 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 6,75 g/23,01 g/27,65VečeřeVečeřeSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce2 kukuřičné klasy 200 g cherry rajčat 1 velká sladká paprika (200 g) 1 malá zelená chilli paprička (40 g) 1 malá červená sladká cibule (70 g) 1 středně zralé avokádo (250 g)Pro tankování:1 velká limetka 2 stroužky česneku (10 g) 2 polévkové lžíce. l. olivový olej (30 g) 0,5 lžičky. suché chipotle nebo uzená paprika sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Nejprve si připravte zálivku na salát Tex-Mex. Limetku omyjte kartáčem a osušte. Na jemném struhadle odstraňte kůru a vymačkejte šťávu z limetky. Na stejném struhadle nastrouháme oloupaný česnek. Smíchejte limetkovou šťávu a kůru, česnek a olej. Přidejte chipotle/papriku, sůl a černý pepř.

Krok 2

Kukuřici uvaříme do měkka, nožem odřízneme jadérka. Ze sladké papriky a chilli odstraňte semínka a blány, papriky nakrájejte na malé kostičky.

Krok 3

Cherry rajčata překrojte napůl. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na střední kostičky. Veškerou připravenou zeleninu promícháme, přelijeme zálivkou.

Krok 4

Avokádo oloupejte a odstraňte pecku. Dužinu nakrájejte na střední kousky a velmi opatrně vmíchejte do salátu. Ještě osolte, opepřete a ihned podávejte.

MIMOCHODEM

Místo kukuřičného klasu můžete použít mražená nebo konzervovaná kukuřičná zrna.

Exit mobile version