K receptu
Nevíme jak vy, ale my se majonézy úplně nevzdáváme – hlavně té domácí. A saláty s tím ještě děláme. To je jeden z našich oblíbených – středně originální, ale bez divokých experimentů. A křen máme moc rádi a tady nám dělá výbornou společnost s okurkami, bramborami, rybami a dokonce i majonézou.
Složitost: snadno Kalorie: 165,77 kcal/porce porce: 4 Vaření: 10 min Použitý: 15,62 g/6,69 g/10,44SalátVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce300 g vařeného filetu z tresky 150 g vařených brambor 2-3 silné okurky 2-3 stonky zelené cibule 1-2 snítky petržele 70-100 g jemně nastrouhaného křenu nebo hotového koření 1,5 lžičky. citronová šťáva nebo trocha jablečného octa, případně majonéza, nejlépe domácí, čerstvě mletý černý pepř sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Tresku a brambory nakrájíme na stejně velké malé kousky. Okurky (s nebo bez kůže, podle potřeby) – na tenké proužky. Cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno.
Krok 2
Připravené suroviny smícháme s křenem. Dochuťte solí a pepřem. Podle potřeby přidejte citronovou šťávu nebo ocet.
Krok 3
Dochutíme majonézou. Sloužit.