K receptu
V tomto nápoji lze arónii nahradit běžnou, ale lépe bude chutnat s aronie.
Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 50 minVařeníPitíVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI1 láhev (0,75 l) vodka 400 g aronie 400 g kyselých jablek (ideální je Antonovka) 4 polévkové lžíce. l. med 200 g cukru Tabulka vah a měr RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Jeřabinu oloupejte od stonků a větví a osušte. Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 2
Vařte 1 litr vody, přidejte do ní cukr a uvařte sirup. Do sirupu přidejte bobule, vařte 5 minut, poté přidejte plátky jablek a vařte dalších 5 minut.
Krok 3
Ovoce v sirupu zchlaďte a přeneste spolu se sirupem do láhve nebo sklenice. Nalijte vodku a promíchejte. Pevně uzavřete a skladujte na teplém a tmavém místě po dobu 1 měsíce.
Krok 4
Sceďte, přidejte med, znovu uzavřete a nechte další týden.