Královské krevety na pánvi: Ideální recept na oslavu Nového roku

K receptu

Pokud takto vaříte královské krevety na pánvi, nemusíte se bát přílohy. Jednoduše podávejte krevety s čerstvým křupavým chlebem, abyste mohli namáčet lahodnou omáčku na dně pánve. A pokud někdo nejí chleba, dejte tomuto odvážnému muži velkou lžíci.

Složitost: průměrný Kalorie: 401,83 kcal/porce porce: 6 Vaření: 30 min Přidat. čas: 12 hodin Použitý: 26,43 g/28,24 g/12,68PraženíVečeřeVečeřeHlavní chodPárty, bufetNarozeninynový rokINGREDIENCE NA 6 PORCÍ1 kg zmrazených velkých syrových krevet, bez hlavy, loupané, s ocasem 400 g cherry rajčat, červená a žlutá 1 hlava česneku (90 g) 1 velký svazek petržele (100 g) 100 ml extra panenského olivového oleje 80 g másla sůl čerstvě mletá černý pepř ciabatta nebo bageta na krmení Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li vařit krevety na pánvi, rozmrazte je předem v lednici, bude to trvat asi 12 hodin.

Krok 2

Česnek oloupeme. Asi třetinu česneku prolisujeme a nasekáme nadrobno. Na česnek položte petrželku a nasekejte ji nadrobno, poté vše nasekejte dohromady. Vložte směs do velké mísy.

Krok 3

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme krevety, smažíme na vysoké teplotě 1,5 minuty. na každé straně. Dejte do mísy s petrželkou a česnekem, osolte, opepřete a promíchejte.

Krok 4

Zbylý česnek nakrájíme na tenké plátky. Polovinu cherry rajčátek rozkrojte napůl a zbytek nechte tak, jak je.

Krok 5

Do velké hluboké pánve se silným dnem nalijeme olivový olej, mírně osolíme a přidáme plátky česneku. Pánev postavte na mírný oheň – česnek nechte rozvonět a dejte jeho vůni oleji, 3–4 minuty.

Krok 6

Zvyšte teplotu na střední a přidejte celá cherry rajčata. Vařte 5 minut. Přidejte půlky cherry rajčat a vařte 3-4 minuty.

Krok 7

Přidejte krevety spolu s petrželkou, zvyšte teplotu na vysokou, promíchejte a zahřívejte misku další 2-3 minuty. Podávejte velmi horké s chlebem.

UŽITEČNÉ RADY

Nebojte se použít extra panenský olivový olej na smažení vašich královských krevet. Je mýtus, že se na něm nedá smažit. Jen ho nezahřívejte, udržujte ho na středním až středně vysokém ohni. Vaření s nerafinovaným olivovým olejem je nejen bezpečné, ale také velmi chutné.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: