K receptu Obtížnost: průměrný porce: 2VečeřeVečeřeHlavní chodPárty, bufetvelikonočníINGREDIENCE NA 2 porceokoun 1 ks sůl – dle chuti loupaná dýně 120 gogurt 1 ks smetana 33% 150 ml rostlinného oleje 80 ml šťávy 1/2 citronového másla 40 g čerstvě mletého černého pepře – dle chuti NA OMÁČKU: smetana 33% 80 ml hořčice 20 g bílého pepře – podle chuti NA KOPROVÝ OLEJ: kopr 50 olivový olej 50 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Pečený okoun s jemnou krémovou dýní a křupavými okurkami. Lahodné a originální jídlo s dýní na rodinnou večeři.
Krok 2
Rybu nakrájejte na kousky. Omyjte, osušte, osolte a opepřete. Dýni nakrájíme na malé kousky.
Krok 3
Smažte ryby v rostlinném oleji po dobu 2 minut na každé straně. Poté vložte kousky ryby do zapékací misky po vymazání rostlinným olejem. Rybu pečeme při 180 stupních 20-25 minut.
Krok 4
Máslo rozpustíme a dýni na něm 2 minuty smažíme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou okurku, osolíme a opepříme ihned zalijeme smetanou. Díky tomuto způsobu přípravy přílohy bude dýně křehká a krémová a okurky křupavé. Za stálého míchání smetanu odpaříme do konzistence husté kaše. Na omáčku smícháme v rendlíku smetanu a hořčici, osolíme, opepříme, prohřejeme, přivedeme k varu a stáhneme z ohně.
Krok 5
Vyjměte rybu z trouby. Na talíř položte krémovou dýni a okurku. Navrch položíme kousek okouna, přelijeme omáčkou a ozdobíme zeleným máslem. Dobrou chuť!