Krémový okoun se sladkou dýní a svěží okurkou

K receptu Obtížnost: průměrný porce: 2VečeřeVečeřeHlavní chodPárty, bufetvelikonočníINGREDIENCE NA 2 porceokoun 1 ks sůl – dle chuti loupaná dýně 120 gogurt 1 ks smetana 33% 150 ml rostlinného oleje 80 ml šťávy 1/2 citronového másla 40 g čerstvě mletého černého pepře – dle chuti NA OMÁČKU: smetana 33% 80 ml hořčice 20 g bílého pepře – podle chuti NA KOPROVÝ OLEJ: kopr 50 olivový olej 50 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pečený okoun s jemnou krémovou dýní a křupavými okurkami. Lahodné a originální jídlo s dýní na rodinnou večeři.

Krok 2

Rybu nakrájejte na kousky. Omyjte, osušte, osolte a opepřete. Dýni nakrájíme na malé kousky.

Krok 3

Smažte ryby v rostlinném oleji po dobu 2 minut na každé straně. Poté vložte kousky ryby do zapékací misky po vymazání rostlinným olejem. Rybu pečeme při 180 stupních 20-25 minut.

Krok 4

Máslo rozpustíme a dýni na něm 2 minuty smažíme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou okurku, osolíme a opepříme ihned zalijeme smetanou. Díky tomuto způsobu přípravy přílohy bude dýně křehká a krémová a okurky křupavé. Za stálého míchání smetanu odpaříme do konzistence husté kaše. Na omáčku smícháme v rendlíku smetanu a hořčici, osolíme, opepříme, prohřejeme, přivedeme k varu a stáhneme z ohně.

Krok 5

Vyjměte rybu z trouby. Na talíř položte krémovou dýni a okurku. Navrch položíme kousek okouna, přelijeme omáčkou a ozdobíme zeleným máslem. Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: