Kyjevský styl Adjika s jablky: Vyzkoušejte exotickou chuť!

K receptu

Adjika s jablky Kyjevský styl je věnován milovníkům pikantních omáček. Jedná se o velmi jemnou verzi tradiční gruzínské směsi koření a feferonek, která je velmi báječná, protože adjiku s jablky lze jednoduše namazat na toast a jíst s potěšením, aniž byste přemýšleli o důsledcích. Ideální jako svačina! Ale pokud si přejete, můžete tuto omáčku udělat pikantnější, když necháte semínka v luscích nebo přidáte pár dalších do směsi. Navrhovaná verze adjiky s jablky se nám však zdá nejoptimálnější: mírně křehká, středně pikantní a velmi chutná.

Složitost: průměrný Kalorie: 237,18 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Použitý: 3,42 g/4,74 g/45,27Omáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcerajčata – 400 g červená paprika – 2 ks středně velká mrkev – 2 ks kyselá jablka – 2 ks feferonky – 2 ks česnek – 1 hlava cukr – 100 g směsi koření pro adjiku – 3 polévkové lžíce. l.sůl – 1 špetka zelené bazalky – 2 snítky rostlinného oleje – 15 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte zeleninu a ovoce na adjiku s jablky na Kyjevský styl. Rajčata odřízněte příčně od spodní části stonku. Poté vložte do vroucí vody a držte 1 minutu.

Krok 2

Rajčata opatrně vyjměte děrovanou lžící do cedníku a nechte mírně vychladnout. Oloupejte, každou nakrájejte na polovinu a odstraňte semínka. Dužinu nasekejte nožem. Přendejte do hrnce.

Krok 3

Papriky vložte na 1 minutu do vroucí vody, poté vyjměte děrovanou lžící a oloupejte. Nakrájejte na poloviny a odstraňte stopku a semínka. Dužinu nasekejte nahrubo a přidejte do pánve s rajčaty (bude se v ní vařit adjika Kyjev).

Krok 4

Mrkev důkladně omyjeme a oloupeme. Jablka nakrájejte na poloviny, poté odstraňte slupku a semínka. Mrkev a jablka nakrájejte nahrubo a přidejte do pánve k paprikám a rajčatům.

Krok 5

Lusky feferonky nakrájejte na poloviny a odstraňte semínka (takže chuť adjiky bude středně pikantní). Stroužky česneku oloupeme a každý nasekáme nahrubo. Přendejte do pánve s ostatní zeleninou a jablky.

Krok 6

Pánev s připravenými ingrediencemi umístěte na vysokou teplotu a za míchání přiveďte k varu. Pak zavřete. Snižte teplotu a za občasného míchání vařte adjiku s jablky 20 minut.

Krok 7

Přidejte cukr, koření a sůl podle chuti. Adjiku zamíchejte, znovu přiveďte k varu a odstavte z ohně. Necháme vychladnout do vlažného stavu, poté přecedíme přes hrubé síto.

Krok 8

Snítky bazalky zbavte lístků a nasekejte je velmi jemně. Přidejte bazalku do připravené adjiky, nalijte do rostlinného oleje a znovu promíchejte. Může být podáván na stůl se smaženým nebo pečeným masem, bramborami nebo rýží.

UŽITEČNÉ RADY

Adjika s jablky Kyjevský styl lze připravit na zimu. V tomto případě horkou omáčku nalijte do připravených čistých 0,3–0,5 litrových sklenic (bez bylinek), zavíčkujte a sterilujte 15 minut. Srolujte, otočte a nechte vychladnout.

MIMOCHODEM

Švestková rajčata jsou ideální pro přípravu adjiky s kyjevskými jablky: jejich dužina je poměrně hustá a masitá, takže dodá omáčce tu správnou konzistenci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: