Foto: z otevřených zdrojů
Kaviár obsahuje ty nejjednodušší přísady, které lze nalézt v každém obchodě nebo na trhu.
Cuketový kaviár se skládá z tradičních surovin: cuketa, mrkev, cibule, máslo, cukr, rajčatový protlak, sůl, pepř a cukr. Ukazuje se, že je to levné a velmi chutné. Recept byl sdílen na webu Shuba. Díky proporcím je tento kaviár lahodný. Potřebujeme 1 kg cukety, cibule a mrkve. Pokud má cuketa velká semena, je třeba je odstranit.
Sklenice s víčky pasterizujeme, rozložíme kaviár a uzavřeme. Mezi desítkami receptů na cuketový kaviár se tento ukazuje jako nejchutnější.
Squashový kaviár
Ingredience:
- cuketa – 1 kg;
- mrkev – 1 kg;
- cibule – 1 kg;
- Slunečnicový olej – 200 g;
- cukr – 100 g;
- rajčatová pasta – 200 g;
- sůl – 2 polévkové lžíce. 1;
- mletý černý pepř.
Příprava:
- Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme nahrubo. Cuketu nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejte olej a za občasného promíchání na něm orestujte cibuli dozlatova. Přidejte mrkev, promíchejte a opékejte dalších 5 minut.
- Přidejte cuketu do pánve se zeleninou a vařte do měkka 15-20 minut. Poté budoucí kaviár rozmělněte mixérem. Přidejte cukr, sůl, pepř, rajčatový protlak a promíchejte. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 5 minut.
- Horký kaviár vložte do sterilizovaných teplých sklenic a pevně uzavřete víčky.