Nejlepší svačinové kombinace s medovinou: Co si k ní vybrat k pití?

S čím pít medovinu: nejlepší svačiny k medovině

Dá se říci, že medovina nyní zažívá své znovuzrození. Celosvětový trend ke zdravému životnímu stylu a správné výživě zahrnuje také vzdání se silného alkoholu, a tak stále více lidí věnuje pozornost nízkoalkoholickým nápojům. Do módy se dostaly lehké koktejly, cider, likéry a samozřejmě medovina – nápoj na bázi medu, vody a kvasnic.

O čem si povíme v článku:Jak jste pili medovinu dříve Jak správně pít medovinu Předkrm k medovině Recepty Předkrm zapečené brambory s klobásou a kysaným zelím Špízy z cukety a karbanátky Shangi s bramborem a houbami Palačinky s kuřecími játry Tartaletky s kachnou a jablky Jablka se sušenými švestkami v troubě? Černé chlebové krutony se sýrem

Jak jsi předtím pil medovinu?

Medovina je nízkoalkoholický nápoj o síle obvykle 1,29% objemový podíl etylalkoholu, získaný kvašením z medu, kvasnic a vody. Mnozí věří, že medovina se objevila ve starověké Rusi, ale není to tak úplně pravda. Naši vzdálení předkové připravovali trochu jiný nápoj – výživný med nebo jen med. K tomu smíchali 2/3 hustého medu se šťávou z bobulí a hmotu nechali kvasit v dehtovaných dubových sudech zakopaných v zemi. Proces může trvat až 60 let. Výsledný nápoj se podával pouze při zvláštních příležitostech – svatby, pohanské svátky, narození dětí atd. d. A nezacházeli s ním jako s jídlem, ale jako s darem od bohů, který měl magické vlastnosti.

Počínaje od XI PROTIeka Objevují se první zmínky o vařeném medu, který svým způsobem výroby lehce připomínal pivo. Med se zředil vodou, přidalo se ovoce, bylinky, zelenina, pak se uvařil, ochladil a nechal 2 kvasit3 týdny. Tehdy přestal být nápoj považován za posvátný – začal se podávat jako aperitiv pro zlepšení chuti k jídlu na hostinách a další.

V XVI PROTIvařené eke Výroba medu prakticky zanikla, nahradila ji levnější vodka (chlebové víno). O dvě století později se však objevila medovina – nápoj vyrobený z ovocné nebo bobulovité kaše s přidáním malého množství medu. Moderní medovina v žádném případě nepřipomíná starodávný léčivý med, proto je považována za nezávislý nápoj.

Nyní ve výrobě medovina Stále častěji se pasterizují, med je nahrazován cukrem, ale je tu dobrá zpráva – nápoj lze připravit v běžné kuchyni z cenově nejdostupnějších surovin. V tomto případě není potřeba žádné speciální vybavení. A pokud si koupíte pití v obchodě si určitě dejte pozor na datum spotřeby. Pokud nepřesáhne 30 dní, je přípravek relativně přirozený a živý – můžete ho užívat.

Jak správně pít medovinu

V létě se medovina podává vychlazená, ale v zimě lze nápoj ohřát, přidat bylinky a koření.
V létě se medovina podává vychlazená, ale v zimě lze nápoj ohřát, přidat i bylinky a koření (Shutterstock/FOTODOM)

Má se za to, že na léto je vhodnější chlazené jídlo.y pijte. Stačí dát láhev do lednice alespoň na 2030 minut, poté opatrně otevřete, snažte se obsah neprotřepat, nalijte do sklenice a pijte po malých doušcích, ochutnávejte a nespěchejte. V zimě lze ohřát medovinu, přidat bobule, koření a bylinky a podávat jako sbiten. Tento nápoj dokonale zahřeje a ochrání před nachlazením.

Jako každý alkoholický nápoj i medovina vyžaduje umírněnost a kategoricky se nedoporučuje těhotným ženám, dětem a osobám náchylným k alergickým reakcím. Jaké množství medoviny můžete vypít, to si každý určí sám, protože se bere v úvahu síla nápoje, jeho zdravotní stav a dokonce i některé povětrnostní faktory.

Svačina k medovině

Vařené správněmedový nápoj má vyváženou nasládlou chuť s mírnou nakyslostí, proto ji vypertečt není vyžadováno. Panuje názor, že svačina zde opravdu není potřeba, ale nezapomeňte na medovinu Nápoj je alkoholický a i tak je s ním třeba opatrně.

Tradiční občerstvení nakládané morušky, brusinky, jeřabiny, brusinky atd. Stejně tak čerstvé ovoce, nakládaná zelenina, nakládané houby, různé želé, masové koláče, palačinky a perníky.

Princip „slané na sladké“ je aktuální i dnes. V mnoha restauracích se podávají sušené maso, drůbeží špízy, smažený sýr, uzená masa a okurky s medovinou. Stále oblíbené jsou palačinky, koláče, tvarohové koláče a sladké šťávy. Čerstvé ovoce, i exotické, se často podává spolu s kyselým nakládaným ovocem a plátky slaného melounu ukazuje se to velmi chutné. To je věřil, že s medovými nápoji není kompatibilníyytsya mořské plody. Odborníci říkají, že rybí „duch“ jednoduše přehluší jemné aroma med souhlas, Tento ne moc dobré.

Při výběru nejlepšího způsobu svačiny medoviny mějte na paměti, že příliš tučná a kořeněná jídla způsobují silnou žízeň. Existuje tedy vysoké riziko, že vypijete mnohem více, než jste plánovali, a také že se druhý den ráno dostavíte žaludeční potíže. Pamatujte: umírněnost, umírněnost a zase umírněnost.

Recepty

Předkrm z pečených brambor s klobásou a kysaným zelím

Esteticky a originálně působí předkrm z pečených brambor s klobásou a kysaným zelím. Trochu to připomíná italskou bruschettu, ale místo chleba je tu tlustý plátek dozlatova pečené brambory. Ani chuť nezklamala – všechny ingredience se harmonicky doplňují a perfektně ladío nízkoalkoholických nápojích.

Předkrm z pečených brambor s klobásou a kysaným zelím
Předkrm z pečených brambor s klobásou a kysaným zelím

Doba vaření: 50 minut

Na vaření na 4 porce potřeba:

  • středně velké brambory – 4 ks.
  • hovězí klobásy – 200 g
  • malá cibule – 2 ks.
  • kysané zelí – 100 g
  • olivový olej – 3 polévkové lžíce. l.
  • zelená cibule – 3-4 peří
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

1. Brambory omyjte kartáčem a nakrájejte na 12 koleček o tloušťce 1,5 cm, vložte do mísy. Nalijte 1 polévkovou lžíci. l. olivový olej, sůl, pepř a promíchejte. Položte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Otočte a pokračujte ve vaření dalších 15–20 minut do zlatohněda.

2. Párky nakrájíme na tenké plátky a cibuli na peříčka. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej, opečte klobásy z obou stran a přendejte na talíř. Do stejné pánve dejte cibuli, osolte, opepřete a na mírném ohni vařte 12 minut. V případě potřeby přidejte ještě trochu oleje. Jakmile cibule zkaramelizuje a zezlátne, vraťte párky do pánve a opékejte na středním plameni další 2–3 minuty.

3. Umístěte brambory na talíř. Na každý kruh položte 1 polévkovou lžíci. l. kysané zelí, pár plátků klobásy a cibule. Ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou a ihned podávejte.

Poznámka pro hostitelku

Místo pečených brambor můžete k tomuto předkrmu použít malé hash browns. Bude to velmi chutné!

Mimochodem

Dávejte pozor na pořadí smažení ingrediencí pro předkrm: nejprve klobásy a poté cibule na stejné pánvi. Tímto způsobem bude mít zelenina během procesu vaření čas absorbovat všechny vůně klobás, díky čemuž bude chuť pokrmu harmoničtější. Na úplném začátku vaření nezapomeňte cibuli osolit – toto malé tajemství pomůže cibuli změknout a rychleji zkaramelizovat.

Špízy z cukety a karbanátky

Cuketa s masovými kuličkami připravená podle tohoto receptu má jemnou, příjemnou, lehce pikantní chuť.. Ozvláště expresivní On získané v kombinaci s pikantním alkoholické nápoje — křehká kuřecí prsa s tvarohem a neutrální cuketou uhladí a „uklidní“ omamnou horkost a brusinková omáčka dodá jasný, kontrastní akcent.

Špízy z cukety a karbanátky
Špízy z cukety a karbanátky (My Magnet)

Doba vaření: 45 minut

Na vaření na 4 porce potřeba:

  • kuřecí prsa – 500 g
  • cuketa – 500 g
  • olivový olej – 5 lžic. l.
  • tvaroh – 50 g
  • kukuřičný škrob – 50 g
  • červená chilli paprička – 1/2 ks.
  • rozmarýn – 4–6 snítek
  • petržel – 2 snítky
  • česnek – 1 stroužek
  • sušený česnek
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Odeslání:

  • brusinková omáčka – 200 g
  • kynuté těsto – 1 kg
  • brambory – 600 g
  • lesní houby (ceps, lišky, šafránové kloboučky, mléčné houby nebo medové houby) – 500 g
  • žloutek – 2-3 ks.
  • smetana s obsahem tuku od 30 % – 50–60 ml
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce. l.
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

1. Cuketu nakrájejte na dlouhé tenké proužky a vložte do mísy. Posypeme sušeným česnekem, pepřem, solí, citronovou šťávou a 1 polévkovou lžící. l. olivový olej a jemně promíchejte. Nechte 5-10 minut marinovat.

2. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Česnek nasekejte. Odstraňte stonky a petrželovou nať nasekejte nadrobno. Chilli papričku nakrájíme na malé kostičky.

3. Smíchejte kuře a česnek a rozdrťte mixérem nebo nasekejte. Přidáme tvaroh, petržel a chilli, ochutíme černým pepřem a solí. Důkladně omyjtesity mleté ​​maso a dejte je na 10 minut do lednice.

4. Rozpalte grilovací pánev na vysokou teplotu. Pomocí cukrářského kartáče potřeme dno olivovým olejem. Plátky cukety rozložte do jedné vrstvy a opékejte 1 minutu z každé strany.

5. Z mletého masa mokrýma rukama tvarujte malé karbanátky a obalujte v kukuřičném škrobu. Ve velké pánvi zahřejte 2 polévkové lžíce. l. olivového oleje a karbanátky opékejte za třepání na pánvi po dobu 7-8 minut dozlatova.

6. Na snítky rozmarýnu navlékněte střídavě vějířovité stuhy cukety a masových kuliček. Předkrm dejte na velký talíř a podávejte s brusinkovou omáčkou.

Poznámka pro hostitelku

Kukuřičný škrob na karbanátky lze nahradit běžnou pšeničnou moukou.

Mimochodem

Tento předkrm doporučujeme podávat s brusinkovou omáčkou. Ale můžete si vybrat jakýkoli jiný podle svého vkusu. A ne nutně kyselé. Hodily by se například jogurtové tzatziki.

Shangi s bramborami a houbami

Má se za to, že shangi – kulaté otevřené koláče s bramborami – pocházejí ze Sibiře, kde se do nich kromě brambor často přidávají i místní houby. Zkuste si sehnat lesní houby a připravte si toto jídlo – věřte, že se podávají na svačinu Shangi působí silným dojmem.

Shangi s bramborami a houbami
Shangi s bramborami a houbami

Doba vaření: 1 hodina + 20 minut

Na vaření na 6 porcí potřeba:

Odeslání:

  • hustá vesnická zakysaná smetana
  • hotové palačinky – 12 ks.
  • kuřecí játra – 400 g
  • cibule (malá) – 1 ks.
  • máslo – 40 g
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce. l.
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

1. Uvařte oloupané brambory a rozdrťte je šťouchadlem na kaši. Přidejte žloutky, míchejte do hladka. Přidejte horkou smetanu, sůl a pepř podle chuti. Ochladit.

2. Houby nakrájejte na střední kousky, smažte v rostlinném oleji 7–8 minut, přidejte sůl a pepř.

3. Těsto nakrájejte a vyválejte na kolečka o průměru asi 10 cm a nechte 15–20 minut odpočívat na plechu vyloženém pečicím papírem.

4. Uprostřed každé tortilly udělejte důlek. Umístěte vrstvu pyré, vyrovnejte ji lžící tak, aby nedosahovala okraje o 2 cm, rozdělte houby nahoru. Pečeme v troubě 20 minut na 200°C. Podávejte horké, s velkým kopečkem venkovské zakysané smetany.

Poznámka pro hostitelku

Místo brambor lze stejné shangi s houbami připravit s tvarohem.

Mimochodem

Pokud budete…

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika
Comments number: 1
  1. Milan

    Děkuji autorovi za skvělý článek „Nejlepší svačinové kombinace s medovinou: Co si k ní vybrat k pití?“. Přečetl jsem si ho s velkým zájmem a naučil jsem se něco nového o tom, jaké lahůdky je možné kombinovat s medovinou. Velmi inspirující a informativní čtení! Děkuji ještě jednou!

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: