Site icon Wellness Way Česká republika

Oblíbený dezert Italů. Recept na sicilské cannoli trubičky


Foto: z otevřených zdrojů

Příprava sladkých rohlíků s ricottovým krémem s čokoládovými lupínky, kandovaným ovocem a pistáciemi

Zveme vás na jeden z nejoblíbenějších italských dezertů – trubičky cannoli s nejjemnějším krémem ze sýra ricotta. Příprava zabere asi hodinu a půl, ale výsledek vás jistě potěší.

Recept

Ingredience

Pro test:

  • Mouka – 160 gr
  • Moučkový cukr – 1 polévková lžíce.
  • Skořice – 1 lžička.
  • Máslo – 40 g
  • Bílé víno – 3 polévkové lžíce.

Na náplň:

  • Ricotta – 300 g
  • Cukr (nebo moučkový cukr) – 100 g
  • Smetana 30% tuku – 100 g
  • Kandované ovoce – podle chuti

Recept krok za krokem:

  1. Vymícháme těsto. Za tímto účelem prosejte mouku do samostatné mísy, přidejte moučkový cukr a mletou skořici. Pokud je to žádoucí, mohou být brčka vyrobena z čokolády – stačí vyměnit 2 lžičky. mouky na stejné množství kakaového prášku.
  2. Do moučné směsi přidáme kousky studeného másla a rychle utřeme máslo s moukou, dokud nevzniknou jemné drobky.
  3. Přidejte víno a rychle vymíchejte těsto, dokud nebude hladké.
  4. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 45-60 minut do lednice.
  5. Připravíme si náplň. Ricottu šlehejte s cukrem nebo moučkovým cukrem, dokud se sýr nezmění v nadýchanou a světlou hmotu.
  6. Studenou smetanu nalijte do samostatné nádoby a šlehejte, dokud nevznikne hustý krém. Šlehačku pak přidáme k ricottě s cukrem.
  7. Opatrně promícháme, měl by nám vzniknout lehký a jemný krém.
  8. Na úplný závěr do krému přidejte nadrobno nakrájené kandované ovoce, nasekané pistácie nebo čokoládové lupínky.
  9. Těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho velmi tenký na tloušťku asi 1-2 mm.
  10. Pomocí kroužku o průměru 7-8 cm vykrajujeme z těsta kolečka.
  11. Vykrájená kolečka těsta omotáme kolem kovových trubiček. Na přechodu potřete jeden okraj těsta bílkem (nebo vodou) a přikryjte druhým koncem.
  12. Zahřejte rostlinný olej v hluboké pánvi na 180 stupňů
  13. Vložte naše trubičky do horkého oleje a smažte po dobu 30 sekund do zlatohnědé.
  14. Hotové trubičky položte na papírové ubrousky a nechte vychladnout. Když trubičky dostatečně vychladnou, vyjměte je z kovových forem.
  15. Vychladlý krém vložte do cukrářského sáčku s tvarovanou nebo kulatou špičkou.
  16. Zcela vychladlé trubičky plníme krémem.
  17. Trubičky ozdobte jemně nasekanými pistáciemi, čokoládovými lupínky nebo kandovaným ovocem. Cannoli můžete před podáváním také posypat moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!



5,0 z 5 // 1
recept, sicilské cannoli
komentáře: 0
Exit mobile version