Foto: z otevřených zdrojů
Příprava sladkých rohlíků s ricottovým krémem s čokoládovými lupínky, kandovaným ovocem a pistáciemi
Zveme vás na jeden z nejoblíbenějších italských dezertů – trubičky cannoli s nejjemnějším krémem ze sýra ricotta. Příprava zabere asi hodinu a půl, ale výsledek vás jistě potěší.
Recept
Ingredience
Pro test:
- Mouka – 160 gr
- Moučkový cukr – 1 polévková lžíce.
- Skořice – 1 lžička.
- Máslo – 40 g
- Bílé víno – 3 polévkové lžíce.
Na náplň:
- Ricotta – 300 g
- Cukr (nebo moučkový cukr) – 100 g
- Smetana 30% tuku – 100 g
- Kandované ovoce – podle chuti
Recept krok za krokem:
- Vymícháme těsto. Za tímto účelem prosejte mouku do samostatné mísy, přidejte moučkový cukr a mletou skořici. Pokud je to žádoucí, mohou být brčka vyrobena z čokolády – stačí vyměnit 2 lžičky. mouky na stejné množství kakaového prášku.
- Do moučné směsi přidáme kousky studeného másla a rychle utřeme máslo s moukou, dokud nevzniknou jemné drobky.
- Přidejte víno a rychle vymíchejte těsto, dokud nebude hladké.
- Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 45-60 minut do lednice.
- Připravíme si náplň. Ricottu šlehejte s cukrem nebo moučkovým cukrem, dokud se sýr nezmění v nadýchanou a světlou hmotu.
- Studenou smetanu nalijte do samostatné nádoby a šlehejte, dokud nevznikne hustý krém. Šlehačku pak přidáme k ricottě s cukrem.
- Opatrně promícháme, měl by nám vzniknout lehký a jemný krém.
- Na úplný závěr do krému přidejte nadrobno nakrájené kandované ovoce, nasekané pistácie nebo čokoládové lupínky.
- Těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho velmi tenký na tloušťku asi 1-2 mm.
- Pomocí kroužku o průměru 7-8 cm vykrajujeme z těsta kolečka.
- Vykrájená kolečka těsta omotáme kolem kovových trubiček. Na přechodu potřete jeden okraj těsta bílkem (nebo vodou) a přikryjte druhým koncem.
- Zahřejte rostlinný olej v hluboké pánvi na 180 stupňů
- Vložte naše trubičky do horkého oleje a smažte po dobu 30 sekund do zlatohnědé.
- Hotové trubičky položte na papírové ubrousky a nechte vychladnout. Když trubičky dostatečně vychladnou, vyjměte je z kovových forem.
- Vychladlý krém vložte do cukrářského sáčku s tvarovanou nebo kulatou špičkou.
- Zcela vychladlé trubičky plníme krémem.
- Trubičky ozdobte jemně nasekanými pistáciemi, čokoládovými lupínky nebo kandovaným ovocem. Cannoli můžete před podáváním také posypat moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
|